

Doe een energielabel check
Ontdek in welke klasse jouw woning of bedrijfspand valt met een energielabel check. Hoppenbrouwers Techniek inventariseert en levert vervolgens een adviesrapport op maat. Optimaliseer daarmee de huidige klasse. Ook berekenen en geven wij een energielabel af.
Adviesrapport op maat
Ga doelgericht aan de slag met energiebeheersing en weet welke aanpassingen nodig zijn om het label te verhogen. Je ontvangt met de energielabel check een adviesrapport met daarin de meest haalbare oplossingen voor besparingsmogelijkheden. Ook leveren wij prijsindicaties en berekenen wij de Return on Investment. Zo kun je snel van start gaan.
Energielabelklasse
De hoogste klasse voor utiliteitsbouw is A++++. Het minst energiezuinig is G. Welk energielabel een pand draagt, is afhankelijk van de hoeveelheid fossiele energie die gebruikt wordt. Denk aan de verwarming, ventilatie, verlichting of verwarmd water.
Energielabel vanaf 2023 verplicht
Vanaf 1 januari 2023 wordt een A, B of C energielabel voor alle kantoren verplicht. Bekijk op deze website of het pand daaraan voldoet. Wanneer dat niet het geval is en het kantoor groter is dan 100 m2, moet je actie ondernemen. Dit doe je niet alleen, maar met Hoppenbrouwers. Wij helpen je op alle fronten: van inventarisatie, advies, uitvoering tot het afgeven van een vernieuwd label.
Energielabel aanvragen
Als jouw bedrijfspand of woning nog niet over een energielabel beschikt, kun je die bij ons aanvragen. Dit moet de juridische eigenaar van het gebouw doen. Een energielabel is 10 jaar na afgifte geldig. De kosten hangen af van (werktuig)bouwkundige en elektrotechnische plannen, maar heb jij ook zelf in de hand: hoe meer informatie je ons stuurt, hoe lager de kosten uitvallen.
De uitzondering
Een energielabel is niet verplicht voor monumenten, kerken, gebouwen die worden gesloopt, tijdelijke panden met een maximale gebruiksduur van 2 jaar en gebouwen die geen energie gebruiken om het binnenklimaat te regelen.
Doe de energielabel check en verbeter de klasse. Hoppenbrouwers Techniek staat je hier graag in bij.
Utiliteitsgebouwen moeten vaak bij de verkoop, verhuur of pandoplevering een energielabel dragen. Dit geldt voor:
- Woningen
- Kantoren
- Gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen of verpleeghuizen (klinisch en niet-klinisch)
- Publiek, zoals bibliotheken, vergadercentra of stadhuizen
- Onderwijs, zoals scholen en universiteiten
- Sport, zoals sporthallen, stadions of zwembaden
- Logies en horeca, zoals hotels, pensions of restaurants
- Cel- en winkels, zoals supermarkten of warenhuizen