Nieuw Renewi pand is succesverhaal

Disciplines
Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Het bouwen van een nieuw pand heeft in de regel best wat voeten in de aarde. En gaat vaak gepaard met een uitdaging hier en daar. Zo niet wat betreft de Renewi nieuwbouw in Hoogeveen. Alles ging van een leien dakje. Echt alles.

Maikel de Boer is projectleider in Hoogeveen. Hij stuurde zowel het E- als W-team aan. “Renewi en Hoppenbrouwers (voorheen Panhuis Klein Zakelijk, red.) gaan ver terug. We zijn huisinstallateur en komen er al jaren over de vloer. In 2008 werd er voor het eerst gesproken over een nieuw pand. Het duurde even, maar in 2022 zijn we van start gegaan. Een mooi project voor ons, want we mochten op alle vlakken meedenken.”

Hoogeveen voorop

Omdat Renewi en Hoogeveen goede bekenden zijn van elkaar, werkten Maikel en zijn teams direct voor Renewi. Daarnaast vroeg de klant Hoogeveen een bouwbedrijf aan te dragen. “We vlogen in het verleden al verschillende projecten met bouwbedrijf Haafkes uit Deventer aan”, vertelt Maikel. “En die samenwerking bevalt heel goed. Renewi vertrouwde op ons oordeel, dus kwam Haafkes als bouwbedrijf aan boord.”

Compleet E- en W-pakket

Samen met het bouwbedrijf zorgde Hoogeveen voor een zo duurzaam mogelijk Renewi pand. Die duurzaamheid vertaalde zich onder andere in een gasloze klimaatinstallatie bestaande uit een VRV-systeem gecombineerd met vloerverwarming. Maikel: “Ook voorzagen we het pand van zonnepanelen, is zowel de kantoor- als terreinverlichting in LED uitgevoerd en pasten we een grijswatersysteem toe voor het doorspoelen van de toiletten.” De acht laadpalen zorgen ervoor dat er nu en in de toekomst altijd ruimte is voor het opladen van elektrische auto’s. Als uitsmijter verzorgde Hoogeveen ook de data-, brandmeld- en inbraakinstallatie. Een heus totaalpakket aan E- en W-installaties dus.

Vlekkeloze communicatie

Bij een soepel project hoort een vlotte communicatie. “De lijntjes waren inderdaad altijd kort”, geeft Maikel aan. “Er vond sowieso iedere twee weken een bouwvergadering plaats waar ook de klant bij aanwezig was. Daarnaast hielden we samen met het bouwbedrijf iedere twee weken een werkvergadering. Alles wat tussendoor aan vragen voorbijkwam, vingen we op door met elkaar te bellen, te appen of te mailen.”

Voilà, een 9

Intussen is het pand opgeleverd. En dat naar volle tevredenheid van de klant. Renewi geeft de samenwerking en het eindresultaat een 9, zo valt af te lezen uit het klanttevredenheidsonderzoek dat Renewi invulde op verzoek van Hoogeveen. Als afsluitende werkzaamheden demonteerde Hoogeveen alle installaties uit het oude Renewi pand, zodat dit gesloopt kan worden. Bij de eerstvolgende technische vraag weet Renewi Hoogeveen te vinden. Dan staan ze er gewoon weer.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief