Oasen drinkwater trots op nieuw zuiveringsstation

Disciplines
Elektrotechniek

Het zuiveringsstation in Nieuw-Lekkerland was aan het einde van de levensuur gekomen en moest vernieuwd worden. Aan Hoppenbrouwers de schone taak om de complete elektrotechnische besturingsinstallatie en de middenspanningsinstallatie voor hun rekening te nemen. “Hoppenbrouwers betrok ons zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering intensief bij alle beslissingen. Ook werkten we constant met dezelfde mensen. Dit alles gaf ons veel vertrouwen in het eindresultaat.”

Drinkwaterbedrijf Oasen en Hoppenbrouwers zijn geen onbekenden van elkaar. “In het verleden werkten we al vaker met Hoppenbrouwers. Maar dit was het eerste grote project dat we samen aanvlogen”, vertelt Theo den Otter, onderhoudscoördinator infrastructuur bij Oasen drinkwater. “Hoppenbrouwers betrok ons zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering intensief bij alle beslissingen. Ook werkten we constant met dezelfde mensen. Dit alles gaf ons veel vertrouwen in het eindresultaat.”

Dit is wat er is geïnstalleerd

Oude traditionele drinkwaterzuiveringsinstallatie eruit, vernieuwende drinkwaterzuiveringsinstallatie erin. “Daar komt het wel op neer”, zegt Geert Zebregts, Projectleider Water & Infra bij Hoppenbrouwers. “In samenwerking met hoofdaannemer ADS Groep Water B.V. realiseerden we een complete nieuwbouw drinkwaterinstallatie waarin we met behulp van twee transformatoren, en als back-up twee generatoren, de zuivering van nieuwe stroomvoorziening hebben voorzien. Daarnaast hebben we compleet nieuwe hoofdverdeelinrichtingen en een nieuwe besturingsinstallatie geëngineerd, gefabriceerd, geplaatst en in bedrijf gesteld. Binnen deze besturingsinstallatie plaatsten en koppelden we veldinstrumentatie. Ook zijn alle motoren voorzien van frequentie-omvormers.”

“Wanneer ik mensen rondleid, laat ik het zuiveringsstation met veel trots zien”

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Inmiddels staat de nieuwe drinkwaterzuiveringsinstallatie als een huis. “Wanneer ik mensen rondleid, laat ik het zuiveringsstation met veel trots zien. Die trots heeft ook te maken met hoe dit proces is verlopen. Omdat we aan de voorkant alles goed voorbereidden en we tijdens de uitvoering scherp zijn geweest op wat eventueel anders kan, hebben we weinig tot geen herstelwerkzaamheden hoeven uit te voeren. Ik vond het mooi om te zien hoe de Hoppenbrouwers-monteurs rondliepen met iPads en aan de hand van digitale werktekeningen lieten zien waar ze mee bezig waren.”

Successen mogen gevierd worden

Zowel Geert als Theo kijkt terug op een prettige samenwerking. Theo: “Ik ben met name te spreken over de communicatie tussen ons. We overlegden standaard eens per twee weken, maar in de praktijk spreek je elkaar veel vaker. De lijntjes waren kort en we konden elkaar aanspreken op afspraken. Ook als we het een keer niet eens waren met elkaar, bleven we constructief in gesprek. Daarnaast was de sfeer meer dan prima. Er was genoeg ruimte voor gezelligheid en samen vierden we de hoogtepunten. Zo lieten we een frietkar komen en aten we taart omdat er ‘zoveel kilometer’ kabel was getrokken. Dat zijn leuke dingen.”

Voortzetting van de samenwerking

Op dit moment werkt Hoppenbrouwers aan een aantal kleinere klussen voor Oasen drinkwater. “Het vertrouwen was er al en is alleen maar gegroeid sinds we samen aan het nieuwe zuiveringsstation hebben gewerkt”, geeft Theo aan. “De werkwijze van Hoppenbrouwers staat ons erg aan. Ze denken actief mee, werken oplossingsgericht, luisteren goed, delen hun kennis graag en gaan met de tijd mee wat betreft werkwijze, producten en materialen. Wat ons betreft werken we samen aan vele andere mooie klussen.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief