Modulair bouwen

De efficiëntie van modulair bouwen komt voort uit verschillende factoren. Doordat installaties, zoals leidingwerk en kabels, al geïntegreerd zijn in de modules tijdens de fabricage in een gecontroleerde omgeving, wordt er op de bouwplaats aanzienlijk minder tijd besteed aan het handmatig aanbrengen en verplaatsen van deze installaties.

Neem contact met ons op

Snellere doorlooptijden, lage kosten

Snel en efficiënt woningen bouwen zorgt voor snellere doorlooptijden en lagere kosten. Bij Hoppenbrouwers doen we dat door modulair te bouwen. Wat dat inhoudt? “Dat je prefab woningen bouwt, het proces standaardiseert en het bouwpakket inclusief leiding- en kabelwerk als Lego in elkaar zet”, legt projectleider modulaire bouw Gerben Geelen uit. Op onze locatie maken wij de verschillende onderdelen. Het enige wat rest op de bouw is de verdiepingen aan elkaar koppelen.

Bekijk onze oplossingen

Verklein risico

Onze installatie sluit naadloos aan op de standaard elementen.

Kostenbesparing

Gestandaardiseerde productie kan leiden tot kostenbesparingen in vergelijking met traditionele bouwmethoden.

Duurzaamheid

Materialen kunnen efficiënter worden gebruikt en afval kan hierdoor worden verminderd.

De norm

Waarom is modulair bouwen nog niet de norm? Zo heeft iedere leverancier nog een eigen stekker. En kan het gebeuren dat de betonwand vol kabels niet aangesloten kan worden in de fundering. Dit vraagt dan een andere aanpak. We vertellen er meer over in onze blog.

lees meer

Heb je een vraag?

Neem contact met Gerben op. We helpen je graag.

 

Stel je vraag

Gerben Geelen

Projectleider modulaire bouw 0683549090

Modulair bouwen de voordelen

  • Efficiëntie: Omdat de modules in een gecontroleerde fabrieksomgeving worden gebouwd, kan de bouw efficiënter verlopen. Dit kan leiden tot kortere bouwtijden en verminderde kans op vertragingen als gevolg van weersomstandigheden.
  • Kostenbesparing: De gestandaardiseerde productie in een fabriek kan leiden tot kostenbesparingen in vergelijking met traditionele bouwmethoden. Bovendien kunnen de kortere bouwtijden ook de arbeidskosten verminderen.
  • Duurzaamheid: Modulaire bouw kan duurzamer zijn, omdat materialen efficiënter kunnen worden gebruikt en afval kan worden verminderd. Bovendien kunnen modules gemakkelijk worden gedemonteerd en opnieuw gebruikt of gerecycled.
  • Flexibiliteit: Modulaire bouwsystemen bieden flexibiliteit bij het ontwerpen van gebouwen. Modules kunnen worden aangepast of toegevoegd om aan veranderende behoeften te voldoen.
  • Kwaliteitscontrole: Omdat modules in een gecontroleerde omgeving worden vervaardigd, kan er een striktere kwaliteitscontrole plaatsvinden dan bij traditionele bouwmethoden op de bouwplaats.
  • Snellere oplevering: Doordat verschillende modules parallel kunnen worden geproduceerd terwijl de bouwplaats wordt voorbereid, kan de totale doorlooptijd van een project worden verkort.

Ontvang onze nieuwsbrief