Over ons

Over ons

De beste partner voor medewerkers, klanten en scholen

Hoppenbrouwers Techniek is in ruim 100 jaar uitgegroeid van eenmanszaak in elektrotechnische werken in Brabant (1918) naar een technisch dienstverlener die werkzaam is in acht verschillende disciplines – industriële automatisering, elektrotechnische– en werktuigbouwkundige installaties, beveiliging, sprinkler, duurzame energie, inspectie, beheer & onderhoud en service – in tal van markten.

Missie & Visie

Met inmiddels 1400 medewerkers bedienen we jaarlijks duizenden klanten. De missie van Hoppenbrouwers is niet voor niets de beste partner zijn voor medewerkers, klanten en scholen. Met de voordelen van een efficiënt georganiseerd bedrijf (via een krachtige combinatie van lokale aanwezigheid, specialistische clusters en internet) en een groot aanbod aan technische specialismen. Nummer 1 prioriteit was ook in 2019: de medewerkers. Zij komen elke dag met plezier naar hun werk. Werkplezier is namelijk belangrijkste van de vijf Hoppenbrouwers kernwaarden, naast autonomie, verbondenheid, vakmanschap en ondernemerdheid. Bij Hoppenbrouwers Techniek mag elke medewerker hardop grenzeloos dromen.

Zelfsturende teams (organisatiestructuur)

Elk team heeft een eigen specialisme in een bepaalde discipline en werkt zelfstandig van begin tot eind aan eigen opdrachten. Door het ondernemerschap in de gehele organisatie nemen mensen zelf initiatief en voelen zich betrokken en verantwoordelijk. Ondernemende medewerkers krijgen de kans om een vestiging te openen. Zo opende in 2019 de autonome vestiging Breda.

De teams samen maken Hoppenbrouwers. Om de onderlinge samenwerking tussen de teams en de medewerkers te versterken, introduceerde Hoppenbrouwers Techniek in 2019 de interne campagne Samen maken we  Hoppenbrouwers.

Autonome bedrijfsgroei

In 2019 groeide het aantal medewerkers van 925 (op 1 januari 2019) naar 1.225 (op 31 december 2019). Binnen Hoppenbrouwers Techniek is veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. Door hun groei kan het bedrijf autonoom groeien. Voorbeelden van doorgroei in samenhang met de autonome groei van de organisatie, zijn de loopbanen van Wesley Bleijenberg en Ronnie van Haperen.

Vestigingsplaatsen

Hoppenbrouwers Techniek wil van een regionale naar een landelijke dekking. Vanuit deze ambitie is het mogelijk om medewerkers te laten groeien en zich te laten ontwikkelen. In 2019 kwamen er drie vestigingsplaatsen bij, namelijk Rosmalen (door de overname van Piels Technische Installaties B.V. en Baderie Piels B.V.), Kaatsheuvel (door de overname van Central Heating) en Breda (door autonome
groei). Het aantal vestigingsplaatsen groeide in 2019 daarmee naar elf.

Door de uitbreiding van het aantal lokale vestigingen zit Hoppenbrouwers Techniek dichter bij de klanten in een werkgebied, wat het mogelijk maakt om nog sneller en beter met elkaar te schakelen, bijvoorbeeld als het gaat om Service en Onderhoud. Dat is groeien door dichtbij te blijven; dicht bij de klanten en dicht bij de medewerkers.

Dagelijks bezoeken onze monteurs en adviseurs veel klanten. In het belang van onze klanten en medewerkers nemen wij maatregelen om eventuele verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Daarbij houden wij de richtlijnen van het RIVM scherp in de gaten. Lees hier meer.