Optimaal comfort voor bewoners woonproject Oranjebuurt in Hendrik-Ido-Ambacht

Disciplines
Werktuigbouwkunde

In de Oranjebuurt in Hendrik-Ido-Ambacht wordt op dit moment aan 116 sociale huurwoningen gebouwd. Voor het W-installatiewerk vloog de opdrachtgever Hoppenbrouwers in. Met twee vestigingen sterk zorgen zij ervoor dat de toekomstige bewoners er comfortabel bij zitten.

Waar Hoppenbrouwers Goedereede verwarming en ventilatie voor zijn rekening neemt, buigt Hoppenbrouwers Breda, met Ronald Hoevenaars als Projectleider, zich over het loodgieterswerk en de financiële zaken. Maar omdat dit bij Goedereede beter uitkomt qua planning, zorgt Breda ook voor het plaatsen en waterzijdig aansluiten van de retourlucht/warmtepomp, en het monteren van de elektrische radiatoren. Dat is nu het grote voordeel van vestigingoverstijgend werken. Je neemt de werkzaamheden van elkaar over daar waar nodig.

24/7 Comfort

De in totaal 116 sociale huurwoningen, waarvan 59 appartementen, worden gebouwd in opdracht van woonstichting Rhiant. De woningen zijn gasloos, zeer goed geïsoleerd en allemaal voorzien van een retourlucht/warmtepomp. Deze retourlucht/waterpomp werkt als een WTW-systeem en zorgt voor een continu rendement. Het haalt de warmte uit de afgezogen lucht, verwarmt elektrisch bij en blaast schone, warme lucht terug in de woning. Hierdoor genieten bewoners, mits ramen en deuren dicht blijven, van een constante en comfortabele temperatuur, winter én zomer. “Mocht het echt koud worden in de winter, dan kunnen de kleine elektrische radiatoren bijverwarmen”, vult Michael Bennik aan, Projectleider bij Hoppenbrouwers Goedereede.

Rijdende trein

Het woonproject verloopt soepel. En dat komt omdat alle betrokken partijen samen op een trein zijn gestapt, die vanaf de bouwstart al lekker rijdt. Michael: “De Hoppenbrouwers-vestigingen weten elkaar goed te vinden en aannemer Zwaluwebouw is een fijne samenwerkingspartner met een korte, strakke planning waar iedereen zich in kan vinden en aan kan houden. Het is zelfs zo, dat vanwege het hoge werktempo in fase één, de bouwtijd bij fase twee is verkort met vier maanden.”

Hoppenbrouwers als adviseur

In het voortraject heeft Hoppenbrouwers een adviserende rol gespeeld met betrekking tot het bedenken van verschillende technische systemen, zodat het project budgettair verantwoord bleef. “Er zijn door het calculatieteam diverse berekeningen gemaakt, waarbij er is gekeken naar een optimaal financieel plaatje”, zegt Michael. “De aanloop nam wat tijd in beslag, maar de eindtekening en -calculatie was toen wel naar volle tevredenheid. Dit is de samenwerking alleen maar ten goede gekomen.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Recente projecten

Voetbalvereniging maakt nodige duurzame stappen

Opdrachtgever
Voetbalvereniging DBGC
Oplossingen
Duurzame energie, Werktuigbouwkunde

Oasen drinkwater trots op nieuw zuiveringsstation

Opdrachtgever
Oasen Drinkwater
Oplossingen
Industriële automatisering

Nieuw Renewi pand is succesverhaal

Opdrachtgever
Renewi
Oplossingen
Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde

Ontvang onze nieuwsbrief