Werktuigbouwkunde Werktuigbouwkunde voor onderwijs

Werktuigbouwkundige installaties voor onderwijsinstellingen

In het onderwijs zijn ‘frisse scholen’ een bekend begrip. Vanzelfsprekend wil je als eigenaar of beheerder van een schoolgebouw dat jouw school aan alle eisen voldoet. En bovenal: je wilt leerlingen, studenten en medewerkers een prettig werk- en leerklimaat bieden. De juiste klimaatsystemen zorgen dat de school fris blijft. Maar ook andere technisch gebouwgebonden werktuigbouwkundige installaties (W-installaties), zoals verwarming, waterleidingen en sanitair, hebben een belangrijke functie in het schoolgebouw.

Werktuigbouw in het onderwijs

Het gespecialiseerde team Scholen van Hoppenbrouwers is op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van technisch gebouwgebonden W-installaties in het onderwijs. We weten als geen ander dat het onderwijs altijd in beweging is. Dit vraagt om een specialistische invulling van de technisch gebouwgebonden installaties. Wij kunnen de werktuigbouwkundige installaties voor onderwijsinstellingen ontwerpen, installeren en onderhouden. Onze experts hebben verstand van onder andere sanitair- en klimaattechniek. We werken bovendien nauw samen met onze collega’s van de afdeling Elektrotechniek van Hoppenbrouwers. Hierdoor kan je indien gewenst alle technisch gebouwgebonden installaties bij één partij onderbrengen. Tot slot hebben we veel ervaring met aanbestedingen en tenders.

Benieuwd naar ons werk? Voor de nieuwbouw van 2College Jozef Mavo in Tilburg realiseerden onze monteurs de werktuigbouwkundige installaties. Zo plaatsten zij de verwarming en zorgden zij voor water-, lucht- en rioolinstallaties.

Samen met onze E-installateurs realiseerden wij de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor Brede School Geeren Noord voor de gemeente Breda.

Duurzame W-installaties

Een onderwijsinstelling moet heel wat jaren meegaan. Wij kijken daarom tijdens het ontwerp en de bouw of verbouwing al met je vooruit. Door middel van slimme technieken zorgen we ervoor dat de gebruikskosten van jouw pand nu en in de toekomst zo laag mogelijk blijven. Ook vertellen we je graag over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.

Onderhoud en service

Ook voor het onderhoud aan de W-installaties ben je bij Hoppenbrouwers aan het juiste adres. Wij bieden de mogelijkheid om een meerjarenplan voor het onderhoud van de installaties af te sluiten. Bij problemen of storingen kan je ons bovendien 24 uur per dag bellen. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons op voorop. Wij zijn daarom volledig gecertificeerd door de Dekra om werktuigbouwkundige installaties te installeren en te onderhouden (ISO 9001-2008 en BRL 6000).