Beveiliging

Beveiliging voor onderwijs

Een onderwijsinstelling is een plek waar je je veilig moet voelen. Als eigenaar of beheerder hecht u dan ook niet alleen waarde aan de beveiliging van uw pand, maar ook aan een veilig gevoel voor leerlingen, studenten en personeel. En wat dacht u van de beveiliging van uw documenten?

Zo min mogelijk hinder

Ons projectteam gericht op scholen weet wat er speelt en belangrijk is bij beveiliging in het onderwijs. We denken mee in het totale traject voor het ontwerp, de installatie en nazorg van uw complete beveiligingsinstallatie (sprinkler, brandveiligheid, camera-, toegang- en inbraaksystemen). We zorgen ervoor dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van onze werkzaamheden. Door te werken volgens een LEAN planning kunnen we kosten besparen en de lessen  vaak gewoon door laten gaan.

Marsh regeling

Om aan de eisen voor beveiliging in het onderwijs te voldoen, werken onze medewerkers volgens de Marsh regeling. Hiermee weet u zeker dat u aan de eisen van verzekeraars en de overheid voldoet. Onderwijsinstellingen zijn volgens de Marsh regeling verplicht om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw beveiligingsinstallaties. Met een periodieke controle bent u verzekerd van een goed werkende installatie. Daarnaast voorkomt u storingen en verhoogt u de levensduur van uw installaties.

Videomanagementsystemen

Binnen het onderwijs is er veel vraag naar videomanagementsystemen. Hiermee bekijkt u de beelden van verschillende camera’s op een centrale plek. Binnen het onderwijs moeten de beelden nog lang na het maken van de opnames, bijvoorbeeld nog na de zomervakantie, terug te kijken zijn. Daarnaast mag niet iedereen zomaar de beelden bekijken. We werken daarom met het toekennen van gebruikersrechten.

Veilig opbergen goederen

Schoolexamens, leerlingenbestanden en toetsen zijn een (tijdelijk) attractief goed. Een goede omgang met deze documenten is zeer belangrijk. En wat dacht u van lesmaterialen, computers, audiovisuele apparatuur, muziekinstrumenten en gereedschappen? Ook over de bescherming hiervan kunnen wij u adviseren.

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiligingssystemen werken met detectoren die beweging signaleren. Hierna volgt een alarmsignaal dat wordt doorgestuurd naar de alarmcentrale. Hoppenbrouwers is een  BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Met het BORG Certificaat of BORG Opleveringsbewijs dat u na de installatie van uw systeem ontvangt, voldoet u aan de eisen van verzekeraars.

Brandveiligheid

We begrijpen dat de veiligheid van leerlingen, studenten en medewerkers op de eerste plek komt. Samen met u kijken we naar een totaal brandveiligheidsconcept met een vluchtplan of beveiligingsplattegrond. Als gecertificeerd brandbeveiligingsbedrijf kunnen wij naast het ontwerpen en installeren van de brandmeldinstallatie ook de noodverlichting in uw onderwijsinstelling aanbrengen en/of onderhouden.

Lees ook over onze beveiligingsprojecten bij basisschool de Brakken in Rijen, Avans Hogeschool in Den Bosch en het dierenlaboratorium van de afdeling Dierengeneeskunde van Universiteit Utrecht.