Samen optrekken en krachten bundelen voor een nieuwe distributiehal

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek Sprinkler Werktuigbouwkunde

Culemborg heeft er een nieuw distributiecentrum bij. DCMonza, zoals de hal wordt genoemd, heeft een oppervlakte van 41.328 m2 en omvat een kantoor, hal en een pompkamer. Voor deze klus werden verschillende Hoppenbrouwers-teams vanuit diverse vestigingen ingevlogen. Jelle Swets, werkvoorbereider brandbeveiliging, praat ons bij.

Udenhout nam brandmeld- en sprinklerinstallaties voor zijn rekening, Dongen boog zich over de elektrotechnische werkzaamheden en Nijmegen leverde goed werk op het gebied van beveiliging. “Dit is inderdaad wat je noemt een integrale samenwerking geweest”, zegt Jelle. “En we hebben ook intensief met elkaar samengewerkt, want alles wat aan bekabeling nodig was, is van Hoppenbrouwers. We opereerden zij aan zij en dat verliep soepel en prettig. Als er iets was, konden we dit met elkaar bespreken en losten we het onderling op. We, het hele bouwteam inclusief de aannemer, kijken er allemaal positief op terug.”

Een uitdaging of wat hoort erbij

Distributiehal klaar, aannemer blij, Hoppenbrouwers tevreden. Jelle: “Maar zoals voor (bijna) ieder project geldt, hadden we ook hier te maken met uitdagingen. De tijdsdruk was duidelijk merkbaar. De opdrachtgever zag het distributiecentrum het liefst zo snel mogelijk af, dus we hebben flink doorgewerkt. Ook hadden we aan het begin van het project te maken met wat vertraging, dus de monteurs moesten behoorlijk schakelen. Maar dat hebben ze prima gedaan. De aannemer was blij verrast met deze flexibiliteit en dat is de samenwerking alleen maar ten goede gekomen.”

“Dit was wat je noemt een succesvolle integrale samenwerking. Samen hebben we het waargemaakt.”

Sterk staaltje brandmeldinstallatie

Wat betreft installatiewerk binnen de discipline beveiliging heeft Hoppenbrouwers uitgepakt met het plaatsen van een groot aantal rookmelders, sirenes en een sprinklermeldinstallatie. “Naast deze standaard voorzieningen installeerden wij, op verzoek van het bevoegd gezag, een geografisch brandmeldpaneel met LED-verlichting”, geeft Jelle aan. “Zo kan de brandweer een brand sneller lokaliseren. Samen met de klant kozen we voor een inbouwpaneel om het estetisch gezien zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Daarnaast hebben we de zogenaamde ‘sleutelbuis’ aangepast aan de hedendaagse eisen die de brandweer stelt. Voorheen moest de brandweer de sleutelbuis zelf ontgrendelen met een generieke sleutel, maar die ontgrendeling gebeurt nu, bij brand, automatisch en op afstand. Wij bieden deze elektronische sleutelbuizen steeds vaker aan.”

Burenfeest

Het nieuwe distributiecentrum “ziet er gelikt uit”, zoals Jelle zegt. Het is nu wachten op de nieuwe huurders. Intussen loopt er al een opdracht om nog zo’n fraaie distributiehal ernaast te plaatsen. Jelle: “Dit project gaat van start na de zomervakantie. We hebben al veel ervaring op mogen doen wat betreft het verzorgen van het installatiewerk binnen distributiecentra, dus klanten weten ons te vinden. Daar zijn we uiteraard blij mee. We hopen nog vele mooie projecten te mogen draaien. Maar eerst dus de buurman van distributiecentrum Monza realiseren.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief