Businesspartner voor het masterplan van Dinnissen

Disciplines
Beveiliging Duurzame energie Elektrotechniek Industriële automatisering

Met een blik op de toekomst bedacht de directie van Dinnissen Process Technology een masterplan ter uitbreiding van hun fabrieken. Fase 1: twee nieuwe fabriekshallen bouwen terwijl de bestaande blijven staan om de boel draaiende te houden. Wouter Kuijpers, Operationeel directeur bij Dinnissen: “Al lange tijd werken we samen met Hoppenbrouwers Techniek. Voor dit project gingen we aan de slag in een bouwteam. Doordat er van tevoren veel onbekend was, werkten we vanuit raamafspraken. Uit vertrouwen kozen we voor Hoppenbrouwers. Dat bleek een zeer goede keuze te zijn.”  

Samen helder afspraken maken

In een bouwteam komen projectleider, opdrachtgever en adviseur samen voor efficiënt overleg. Dat vergt flexibiliteit en vertrouwen in elkaars kunnen. Dat vertrouwen was er al tussen Hoppenbrouwers en Dinnissen door de goede ervaringen en onze kennis en expertise. Wouter: “Het is een samenspel van de elektrotechnische installaties en machines die in de bouw geplaatst moeten worden. Voor de laser met toren in onze fabriek bijvoorbeeld konden we pas logistiek aan de slag als we wisten wat er op de bouw ging gebeuren. Dan blijf je met elkaar overleggen.”

Dit doet Dinnissen Process Technology

Dinnissen Process Technology in Sevenum maakt oplossingen op maat in procestechnologie voor verschillende branches. Ze optimaliseren en automatiseren volledige processen. Denk aan productinname, transporten, mengen, malen, doseren en wegen. In 2018 startte Hoppenbrouwers met fase 1 van het grootschalige uitbreidingsplan voor hun fabriekshallen. Wouter: “We konden een stuk grond achter onze fabriekshallen kopen zodat daar gebouwd kon worden en onze bedrijfscontinuïteit niet verstoord werd.”

Roland Vrijnsen is Projectleider Elektrotechniek bij Hoppenbrouwers en al langer betrokken bij de elektrotechnische installaties van de huidige hallen van Dinnissen. “Samen met Wouter denk ik altijd mee over de toekomst van het bedrijf. Het vijfjarenplan dat nu op tafel ligt, betekent dat wij nu twee bedrijfspanden opzetten en daar de elektrotechniek en beveiliging van realiseren.”

Werken op basis van drie pijlers

Wouter werkt op basis van drie variabelen: tijd, geld en kwaliteit. “Het één mag niet ten koste gaan van het ander. Daarom vind ik het belangrijk samen te werken met een partij die goed blijft overleggen en flexibel meebeweegt. De bouwoverleggen met Hoppenbrouwers waren dan ook heel prettig. Met duidelijke raamafspraken wisten we allemaal waar we naartoe werkten.”

Wouter is zeer te spreken over de samenwerking met Hoppenbrouwers. “Ondanks dat we met een wereldwijde pandemie te kampen hadden, wisten we alsnog het project in 2020 af te ronden”, vertelt de operationeel directeur.

“Doordat er twee nieuwe hallen kwamen ter uitbreiding leverde de bouw geen stagnatie bij ons intern op. Dat zorgde voor minder druk op de planning. Continuïteit is het uitgangspunt in alles wat we doen. In alle rust konden er in de nieuwbouw machines geplaatst, gecontroleerd en gestart worden. Daardoor wisten we een negatieve impact voor onze klanten te voorkomen.”

Geïntegreerde systemen

Het team van Roland leverden de elektrotechnische installaties voor de nieuwe fabriekshallen. Daarbij werkte hij nauw samen met collega Rob Donkers. Rob is Projectcoördinator Beveiliging binnen Hoppenbrouwers. “Door onze samenwerking van disciplines zijn alle installaties met elkaar geïntegreerd.”

“Denk aan luchtbehandelingskasten en afzuigingsinstallaties in combinatie met brand– en inbraakbeveiliging. Door installaties op elkaar af te stemmen, kan een afzuigingsinstallatie bijvoorbeeld reageren als de brandbeveiliging aanspringt. Zo maak je optimaal gebruik van de installaties.”

Maatwerk advies

Als businesspartner probeert Hoppenbrouwers altijd verder te kijken dan datgeen de klant vraagt. Roland: “We willen bovendien altijd kwaliteit leveren en onderbouwen graag waarom we bepaalde keuzes maken. Daardoor voeren we een klus niet alleen uit, maar denken we op adviesniveau mee met onze relaties.’’ Op basis van het gedegen advies van Roland koos Wouter uiteindelijk voor ledlichtlijnen in de productie. “Over zulke details hadden we zelf nog niet nagedacht”, vertelt Wouter. “Fijn als een businesspartner dat wel doet.”

Bouwen aan langdurige relatie

De langdurige relatie tussen Dinnissen en Hoppenbrouwers is niet zomaar ontstaan. “We blijven ze continu adviseren en voeren onderhoud uit voor de beste resultaten”, zegt Roland. Zaken waar Wouter ook zeer over te spreken is. “We hebben continu contact met Hoppenbrouwers. Het uitbreidingsplan ligt er, dus we weten precies welke vervolgstappen er nog gaan komen.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief