Werktuigbouwkunde Werktuigbouwkunde voor industrie

Werktuigbouwkunde voor industrie

In de industrie wordt gebruikgemaakt van verschillende technisch gebouwgebonden werktuigbouwkundige installaties (W-installaties). U kunt hierbij denken aan gas- en waterleidingen en sanitair, aan klimaat- en luchtbehandelingssystemen, maar ook aan specifieke installaties zoals persluchtinstallaties en bedrijfswaterleidingen. Voor een optimaal functioneren van uw bedrijfsprocessen zijn goed werkende W-installaties van groot belang. En wanneer er toch werkzaamheden moeten worden verricht, is het belangrijk dat uw processen hier zo min mogelijk door worden verstoord.

W-installateur met oog voor continuïteit

Voor industriepanden kunnen onze installateurs de werktuigbouwkundige installaties ontwerpen, installeren en onderhouden. Zij hebben verstand van sanitair- en klimaattechniek, maar ook van dakbedekkingssystemen. Door onze jarenlange ervaring in deze branche weten we wat er speelt. Wij begrijpen dat het productieproces niet altijd stilgelegd kan worden en gaan samen met u op zoek naar een passende oplossing. Wanneer het u beter uitkomt voeren we de werkzaamheden bijvoorbeeld buiten werktijd uit.

Specifieke W-installaties in de industrie

Twee specifieke werktuigbouwkundige installaties in de industrie zijn persluchtinstallaties en bedrijfswaterleidingen. Veel bedrijven in de industrie maken gebruik van perslucht, bijvoorbeeld om motoren of machines aan te drijven of onderdelen schoon te maken. Hoppenbrouwers kan deze W-installatie voor u aanleggen. Ook bedrijfswaterleidingen kunnen we voor u ontwerpen, installeren en onderhouden.

Aangenaam werkklimaat

Bij het gebruik van machines en bijvoorbeeld persluchtinstallaties kan veel warmte vrijkomen. Het is belangrijk om hier op een goede manier mee om te gaan. Klimaatinstallaties en luchtbehandelingsystemen zorgen ervoor dat het klimaat prettig is. Via warmtepompen kan deze warmte bovendien worden gebruikt om bijvoorbeeld kantoorruimtes te verwarmen. Een win-win situatie!

Service

Hoppenbrouwers is volledig gecertificeerd door Dekra om werktuigbouwkundige installaties te installeren en te onderhouden (ISO 9001-2008 en BRL 6000). Naast W-installaties kunnen we ook uw gebouwgebouwen elektrotechnische installaties realiseren. Problemen met uw installatie? We zijn 24 uur per dag bereikbaar bij storingen.