Warmte- en koude opslaginstallaties (WKO)

Warmte- en koude opslaginstallaties (WKO)

WKO installaties, een duurzame keuze

Steeds meer bedrijven en particulieren hechten bij de keuze van hun klimaatinstallatie waarde aan duurzaamheid. Een warmte- en koude opslaginstallatie (WKO) is dan een goede mogelijkheid. Deze installatie maakt voor het verwarmen en koelen van de ruimte gebruik van bodemenergie.

Contact met de specialist

Specialist Werktuigbouwkunde Alex van Heck

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Alex van Heck - Projectleider

Koelen en verwarmen met grondwater

Een WKO-installatie benut het grondwater diep onder de grond als energiebuffer. In de zomer wordt koel grondwater gebruikt om gebouwen te koelen. Het opgewarmde water wordt opgeslagen in de bodem en in de winter gebruikt om gebouwen te verwarmen. Er zijn verschillende soorten WKO-installaties. Hoppenbrouwers Techniek is een gecertificeerd bodemenergie installateur volgens BRL 6000-21. Onze experts vertellen u graag meer over de voor- en nadelen van de systemen, verdiepen zich in uw situatie en adviseren u over een oplossing op maat.

Voordelen duurzame klimaatinstallatie

Een WKO-installatie is een duurzame klimaatinstallatie. Door zelf uw energie op te wekken, daalt uw energieafname. Uw energiekosten gaan omlaag én u draagt bij aan een beter milieu. Wanneer u kiest voor een WKO-installatie, kunt u aanspraak maken op een subsidie. Voor ondernemers stelt de overheid de Energie Investeringsaftrek (EIA) beschikbaar. Deze maakt het mogelijk om 41 procent van de investering af te trekken van de fiscale winst.

Service waar u op kunt rekenen

Ook na het installeren van de WKO-installatie kunt u rekenen op Hoppenbrouwers Techniek. Graag nemen wij het onderhoud aan uw installatie uit handen. En heeft u toch een storing? Dan zijn we snel ter plaatse om deze op te lossen.