SCIOS-wetgeving SCIOS-wetgeving

SCIOS-keuring door Hoppenbrouwers Techniek

Wij willen altijd de veiligheid waarborgen van stookinstallaties. Niet alleen wij, maar ook de overheid. Daarom verplichten zij de inspectie van stookinstallaties en brandstofleidingen, de zogenoemde SCIOS-keuring. Hoppenbrouwers Techniek is een gecertificeerd bedrijf en voert de inspectie voor je uit. Voldoe na afloop van de inspecties en goed onderhoud aan de eisen van de overheid én verzekeraars 

SCIOS staat voor Stichting Certificatieregeling voor Inspectie en Onderhoud aan Stookinstallaties. Wij dragen zorg voor: 

  • Eerste Bijzondere Inspectie (EBI): de basis voor een effectieve uitvoering van inspectie en onderhoud 
  • Periodiek onderhoud en inspectiesjaarlijks onderhoud en minimaal één keer per vier jaar inspectie 
  • Scope 7a: inspectie van de gasleiding 
  • Zorgplicht: voldoe met ons certificaat aan de wet 

Lagere energierekening 

De SCIOS-keuring levert jou meer voordelen op dan de garantie van een veilige leefomgeving. Zien wij na de inspectie dat er onderhoud nodig is? Dan voeren wij dat uit. Het resultaat is dat er een schonere verbanding plaatsvindt. Dit levert een lager energieverbruik op en is beter voor het milieu.  

Scope 7A

Een onderdeel van de SCIOS-keuring is Scope 7aDit betekent dat ook de gasleiding wordt geïnspecteerd, van gasmeter tot stooktoestel. Wanneer alles glansrijk door de inspectie komt, ontvang je een inspectieverslag en certificaat. Dit laat aan de milieu-inspecteur en verzekeringsmaatschappij zien dat je aan de wetgeving voldoet.  

Zorgplicht

De zorgplicht. Deze wet vertelt dat de eigenaar van een gebouw zorgdraagt voor het beperken van risico’s. Laat je de SCIOS-keuring en periodiek onderhoud door Hoppenbrouwers Techniek uitvoeren? Dan ben jij er zeker van dat je aan de plicht voldoet. Weer een zorg minder.  

Hoppenbrouwers Techniek voor SCIOS-keuring.  

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Frans van Schutterhoef