Industriële Automatisering Industriële Automatisering voor ziekenhuizen

Industriële Automatisering voor ziekenhuizen

In de zorg en in ziekenhuizen is het belangrijk om in het geval van een elektrotechnische storing snel te kunnen handelen. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid van uw patiënten niet in het gedrang komt én om deze storing snel op te lossen. Er zijn verschillende manieren om hier met behulp van panelenbouw voor te zorgen.

Kleurcoderingen voor schakel- en verdeelinrichtingen

Bij panelenbouw in de zorg en voor ziekenhuizen is het van groot belang om de schakel- en verdeelinrichtingen duidelijk te coderen in verschillende kleuren. Elke kleur heeft een eigen betekenis, bijvoorbeeld preferent of niet-preferent. Een logische onderverdeling van het paneel in verschillende kleuren zorgt ervoor dat het voor iedereen duidelijk is welke onderdelen bij stroomuitval of een storing onder spanning moeten blijven, bijvoorbeeld door het gebruik van een noodaggregaat.

Uitrijdbaar systeem zorg en ziekenhuizen

Bij panelenbouw voor zorg en ziekenhuizen wordt vaak de keuze gemaakt voor uitrijdbare systemen. Hiermee kunt u onderdelen van de schakel- en verdeelinrichting letterlijk eruit rijden en deze zo snel en eenvoudig vervangen. Zowel de hoofd- als de overige verdelers kunnen worden uitgevoerd met een uitrijdbaar systeem.

Panelenbouw inclusief gebouwbeheersysteem

De schakel- en verdeelinrichtingen voor zorg en ziekenhuizen worden steeds vaker uitgerust met intelligentie in de vorm van een gebouwbeheersysteem. Zo is al uw elektrotechniek gebundeld in één paneel. De panelen worden volledig in eigen huis op maat gebouwd, aan de hand van uw wensen en voorkeuren.

Onze specialisten werkten mee aan de renovatie van het operatiecomplex van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Door de toepassing van bedieningspanelen en het vervangen van voedingen, werd de techniek uitgebreid.

Certificeringen

Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijke aandachtspunten binnen onze organisatie. Al onze panelen worden uitgebreid getest door een onafhankelijke monteur en we voeren interne inspecties uit. Hoppenbrouwers is bovendien door Dekra gecertificeerd voor elektrotechnische panelenbouw en procesautomatisering (ISO9001-2008 en ISO14001:2004).