Industriële Automatisering Industriële Automatisering voor water & infra

Industriële Automatisering voor water & infra

Zowel waterzuiveringen als drinkwaterbedrijven werken volop met geautomatiseerde systemen. Schoon drinkwater is een eerste levensbehoefte en vanzelfsprekend is het daarom belangrijk dat deze systemen altijd perfect werken. De kwaliteitseisen die aan besturingspanelen voor waterschappen gesteld worden zijn dan ook hoog.

Meedenken over panelenbouw

Hoppenbrouwers heeft jarenlange ervaring met het bouwen van besturings- en verdeelkasten voor de water en infra sector. We zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en begrijpen hoe de processen binnen waterschappen zijn ingericht. Hierdoor kunnen we goed met u meedenken over de automatisering. Hoppenbrouwers is door Dekra gecertificeerd voor elektrotechnische panelenbouw en procesautomatisering (ISO9001-2008 en ISO14001:2004).

Benieuwd naar ons werk? Bij Waterschap de Dommel onderhouden en repareren we de installaties.

Besturingspanelen

Besturingspanelen voor waterschappen zijn zeer diepgaand gecodeerd. Elke draad, component en plaats van een component is voorzien van een draadcodering of een resopalcodering. De besturingspanelen worden op hoofdniveau veelal gespiegeld uitgevoerd. Dit wil zeggen dat u in geval van een storing altijd kunt overschakelen op een tweede, zelfde besturingspaneel. Ook dit overschakelen kan automatisch gebeuren. Om de continuïteit van de processen nog verder te waarborgen, zijn de geautomatiseerde systemen vaak ook met de hand te bedienen.

Voor Brabant Water maakten we een besturingsstandaard om ervoor te zorgen dat het water op de juiste manier gezuiverd wordt. We programmeerden een nieuwe versie van de standaard procesautomatisering en stelden deze bij tot de versie perfect was.

In Limburg werkten we mee aan het optimaliseren van de standaarden binnen het onthardingsstation van WML in Bergen. De pompstations zijn nu hetzelfde van opbouw.

Schakel- en verdeelinrichtingen

Naast besturingspanelen maken waterbedrijven ook gebruik van schakel- en verdeelinrichtingen. Hoppenbrouwers voert deze uit in een industriële kast, zodat alle panelen in één lijn aan elkaar gebouwd kunnen worden. Ook in het geval van schakel- en verdeelinrichtingen waarborgen we een optimale kwaliteit van de drinkwaterinstallatie. We maken hiervoor gebruik van uitrijdbare motorladen. Wanneer er een defect optreedt in een groep, kunt u dit snel oplossen door de betreffende motorlade eruit te rijden en eenvoudig een nieuwe te plaatsen.

Speciale uitvoeringen

De gassen en dampen binnen een waterzuivering of drinkwaterinstallatie kunnen de materialen in de kast aantasten. Om corrosie te voorkomen, kunnen we de besturingskasten in rvs uitvoeren. Railsystemen kunnen indien nodig koper vernikkeld uitgevoerd worden.