Sprinkler Sprinkler voor zorg & woningbouw

Sprinklerinstallaties voor zorg en woningbouw

Een woning of zorgappartement is voor veel bewoners niet slechts een verzameling bakstenen, maar een thuis. Een waardevolle omgeving, die niet verloren mag gaan aan een brand. In de zorg en woningbouw is een goede brandbeveiliging onmisbaar, zodat huurders en cliënten veilig en zorgeloos kunnen wonen.

Sprinklerinstallatie op maat

Hoppenbrouwers is jouw totaalleverancier wanneer het gaat om brandbeveiliging. Ons gespecialiseerde projectteam weet wat er speelt in de zorg en woningbouw en begrijpt dat de veiligheid van de bewoners op de eerste plek komt. Een sprinklerinstallatie zorgt 24 uur per dag voor deze veiligheid door het detecteren, controleren en bestrijden van een beginnende brand. De schade aan jouw zorginstelling of woningen wordt beperkt, en belangrijker nog: de bewoners en medewerkers kunnen tijdig het pand verlaten.

Zorgeloos wonen

Een sprinklerinstallatie signaleert brand door warmte, niet door rook. Daardoor wordt een beginnende brand vroeg ontdekt en direct in de kiem gesmoord. Het is een betrouwbare, effectieve methode die zich heeft bewezen: de meeste branden zijn al door de sprinklers geblust voordat de brandweer arriveert. In de zorg en woningbouw is het belangrijk om te voorkomen dat het vuur overslaat op brandbare elementen, zoals kasten en gordijnen. De sprinklerinstallatie wordt dan ook zo door de specialisten van Hoppenbrouwers ontworpen en ingesteld, dat er een vluchtroute wordt gecreëerd voor de bewoner, en dat de schade aan zijn of haar ‘thuis’ beperkt blijft.

Onderhoud van sprinklersystemen

Om er zeker van te zijn dat de sprinklerinstallatie goed blijft werken en gecertificeerd blijft, biedt Hoppenbrouwers jou diverse test- en onderhoudsovereenkomsten aan. Zo zorg je ervoor dat jouw sprinklerinstallatie in de zorg en woningbouw altijd functioneert en dat je de veiligheid van medewerkers, bewoners en woningen borgt. Ook bij eventuele storingen staan wij 24/7 voor je klaar.