Elektrotechniek Elektrotechniek voor zorg & woningbouw

elektrotechnische installaties voor zorg- en woningbouw

Slimme technieken en de zorg- en woningbouw gaan prima samen. Onder de gebouwgebonden elektrotechnische installaties (E-installaties) binnen zorgcomplexen en woningen vallen steeds vaker niet alleen basisvoorzieningen zoals verlichting en elektra, maar ook installaties die zorgen voor extra comfort én ondersteuning. Zo hebben zorgverleners of bewoners hun handen vrij voor andere zaken en kunnen mensen mogelijk langer zelfstandig blijven wonen.

Elektrotechniek zorg- en woningbouw

Hoppenbrouwers is expert op het gebied van E-installaties in de zorg- en woningbouw. Samen met utiliteit is woningbouw de oudste tak van sport binnen ons bedrijf. Door onze jarenlange ervaring kunnen we een hoge kwaliteit garanderen. Wij realiseren elektrotechnische installaties voor zowel de seriematige woningbouw als voor woongebouwen met een zorgfunctie. Omdat we een totaalpakket aan disciplines bieden, kunnen we projecten efficiënt aanpakken. Zo waren we bij zorginstelling Amarant in Tilburg  verantwoordelijk voor de E-installaties, inclusief datanetwerken en brandmeldinstallaties.

Slimmer samenwerken

Binnen onze organisatie werken we succesvol volgens de LEAN-methode. Deze methode stelt de mensen centraal en gaat er vanuit dat slimmer bouwen begint bij een goede samenwerking. Wij geloven dat je deze niet bereikt door projectleiders bij elkaar te zetten, maar juist door de mensen die het werk uitvoeren te betrekken. Daardoor kunnen we efficiënt en kostenbesparend werken en zien we meer betrokkenheid op de werkvloer. Dit doen wij niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook met de bedrijven waar we mee samenwerken.

Bij zorgappartementencomplex De Lange Akker zorgden we voor een goede samenwerking met bouwpartners. We werkten samen met andere ketens in een bouwteam op basis van LEAN en volgens de BIM methodiek. Hierdoor kon er goedkoper en sneller gewerkt worden. Onze installateurs realiseerden de licht- en krachtinstallatie maar ook de verlichting, video intercom en zonnepanelen.

E-installaties voor de zorg

Naast de standaard E-installaties, wordt in de zorg ook gebruikgemaakt van specifieke installaties zoals een zorg oproepsysteem gekoppeld aan een Dect telefoonsysteem. De juiste elektrotechnische installaties zorgen voor ondersteuning. Zo is er in de zorg meer aandacht voor het primaire proces: het verlenen van zorg, en kunnen bewoners nog comfortabeler wonen.

Certificeringen

Bij Hoppenbrouwers kan je rekenen op een hoge kwaliteit en veiligheid. Voor elektrotechnische installaties beschikken wij over de volgende erkende certificeringen:

  • Dekra ISO 9001-2008
  • Dekra VCA** 2008/5.1
  • Dekra BRL 6000
  • Sterkin keurmerk elektrotechnisch installateur
  • Komo install BRL 6000
  • SCIOS certificaat voor elektrische installaties