Nieuw bioscoopcomplex is een plaatje om te zien

Disciplines
Elektrotechniek

Den Haag is een Pathé rijker. Met tien zalen, een parkeergarage van twee lagen en 1342 m2 aan commerciële ruimte is het een complex van indrukwekkende grootte. Het team van Bjorn Eijsermans nam alle elektrotechnische werkzaamheden voor zijn rekening. 

Bioscopen in Tilburg, Schiedam en Amsterdam gingen al voor en werden eerder door Hoppenbrouwers voorzien van alle installatieonderdelen.  Nu was het de beurt aan de nieuwe bioscoop in Den Haag. Het megacomplex naast de A12 moest worden omgebouwd tot een Pathé van formaat. “Pathé is een luxemerk, dus zo hebben we ook onze installaties opgebouwd”, vertelt Bjorn, Projectleider in Udenhout. “Wij hebben ons gericht op de elektrotechnische werkzaamheden. We hebben hier alles geïnstalleerd behalve het data netwerk. Hier heeft Pathé een eigen installateur voor. We maken en installeren het liefst alles zelf. Maar vanwege de grootte van dit project hebben we deze keer de kabelgoot ondergebracht bij een onderaannemer.”

Ver van huis hard aan het werk

De omvang van het project is dan ook de reden, dat er vanuit Hoppenbrouwers maar liefst twintig man aan de slag ging in Den Haag. “En deze monteurs hebben maandenlang een groot deel van de week in de kost gezeten”, vertelt Cristian van Baren, werkvoorbereider bij team Bjorn. “Van maandag tot en met donderdag waren de jongens dus weg van huis en maakten ze lange dagen. Petje af voor hen.” Het resultaat mag er zijn. In zes maanden tijd is het hele gebouw Pathé-klaar gemaakt.

Eind goed al goed

De grootste uitdaging wat betreft dit project zat hem in het meerwerk. Cristian: “Omdat Pathé het zelf ook moeilijk vond om de ruimtes op de juiste manier in te vullen, kwamen er nog best wat extra werkzaamheden bij kijken. Gelukkig had Pathé hier alle begrip voor en samen zochten we naar de beste en meest kostenefficiënte oplossingen.” Spannend werd het nog even toen het project wat vertraging opliep. Bjorn: “Bij zo’n groot complex ben je met veel partijen tegelijkertijd aan het werk. En allemaal heb je je eigen werkzaamheden welke je moet afronden voordat je weer verder kunt met de volgende stap. Omdat het een en ander uitliep, kwamen de eindinspecties voor de brandmeld en ontruimingsinstallatie in het gedrang. En zonder inspectierapporten geen opening. Gelukkig dachten onze partners goed met ons mee en kunnen mensen nu genieten van een fijne Pathé filmmiddag of -avond in Den Haag.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief