Van kleinschalige aanvraag tot prachtig groots project

Disciplines
Elektrotechniek

Hoe een aardige offerte een grandioze offerte werd. Het team van Projectleider Roland Vrijnsen kreeg een opdracht via een collega-vestiging en gooide hoge ogen. Niet alleen werd deze opdracht groter én kundig afgerond, de volgende opdracht bij hetzelfde bedrijf ligt alweer klaar. Dat is lekker werken! 

Een toonaangevende Europese partner in oplossingen voor de supply chain had een flinke klus liggen en nam een bekend bouwbedrijf in de arm. Zij waren het die contact zochten met vestiging Dongen. Vanwege drukte en rijafstand vroeg de projectleider daar of het team van Roland uit Deurne misschien tijd had. “Wij hadden gelukkig ruimte”, geeft Roland aan. “Er lag in eerste instantie een offerte van ongeveer anderhalve ton. Gaandeweg kwam de aanneemsom op een miljoen uit. We hebben er allerlei E-installatiewerkzaamheden uitgevoerd. Dan moet je denken aan kantoorverlichting, verdeelkasten, lichtlijnen, terreininstallatie, laadpalen en een zonnepaneleninstallatie.”

Kers op de taart

Naast allerlei reguliere E-werkzaamheden kregen Roland en zijn team ook nog een uitdaging voor de kiezen. Roland: “Omdat het pand van de eindklant onder andere opslag biedt aan gekoelde medicijnen, moest er een volautomatisch noodstroomaggregaat (NSA) komen. Bij het installeren van zo’n NSA komt een mooi stukje techniek kijken. Het was ook geen bekende discipline voor ons. Maar de installatie is naar wens verlopen, dus áls de stroom uitvalt wordt het pand binnen 15 seconden opnieuw van stroom voorzien, dankzij dit noodstroomaggregaat. En wederom hebben we onze kennis uitgebreid.”

Proactief reageren

Het noodstroomaggregaat was niet de enige uitdaging die getackeld moest worden. Omdat Hoppenbrouwers er iets te laat bij werd geroepen, liepen ze direct achter op schema. “We kregen dit al snel in de gaten, dus stuurden we een monteur die alvast een inventarisatie maakte van de werkzaamheden. Dat was een goede beslissing. Hierdoor bleef de schade qua tijdverlies beperkt. Verder zijn we het hele project actief en nauw betrokken gebleven. Alles staat of valt met goede communicatie, aanwezig en bereikbaar zijn, korte lijntjes houden en met elkaar in gesprek blijven.”

Geslaagd!

Nu, zoveel maanden later, zijn de werkzaamheden afgerond en is het team van Roland met vlag en wimpel geslaagd. Er is zelfs sprake van een vervolgsamenwerking. “Er waren nauwelijks opleverpunten en we kregen als rapportcijfer een 9+”, vertelt Roland trots. “We zijn intussen een project aan het realiseren om de bestaande verlichting te vervangen naar led-verlichting in een bestaand pand van de eindklant en we zijn gevraagd om mee te denken in de E-werkzaamheden voor een compleet nieuw pand. Wij zijn dus dik tevreden!”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *