Sprinkler Sprinkler voor onderwijs

sprinklerinstallaties voor onderwijsinstellingen

Van basisschool tot universiteit, in een onderwijsgebouw zijn dagelijks veel mensen aanwezig. Een adequate brandbeveiliging is een basisvoorwaarde voor een school. Zodat leerkrachten en docenten in een prettige én veilige werkomgeving kennis kunnen overbrengen op hun leerlingen en studenten.

Veilige vluchtroute op school

Een sprinklerinstallatie is een watervoerende blusinstallatie. Hoppenbrouwers ontwerpt, installeert en beheert een sprinklerinstallatie die voor jouw onderwijsinstelling van toepassing is. Hoe het systeem er ook uit komt te zien: de vluchtbeveiliging van de leerlingen, leraren en het ondersteunend personeel staat op één. Met een sprinklerinstallatie voor een school is het creëren van een veilige vluchtroute voor alle aanwezigen het voornaamste doel.

Marsh regeling

Om aan de eisen voor beveiliging in het onderwijs te voldoen, werkt Hoppenbrouwers volgens de Marsh regeling. Hiermee weet je zeker dat je aan de eisen van verzekeraars en de overheid voldoet. Onderwijsinstellingen zijn volgens de Marsh regeling verplicht om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan de beveiligingsinstallaties. Hoppenbrouwers biedt test- en onderhoudsovereenkomsten voor de sprinklerinstallatie, waarmee je verzekerd bent van goed werkende sprinklers. Ook bij storingen staan wij 24/7 voor je klaar.

Voordelen van sprinklersysteem op maat

Afhankelijk van het schoolgebouw en jouw wensen, ontwerpt Hoppenbrouwers een systeem op maat. Ons doel is een brandveilige omgeving op school te creëren. Een sprinklerinstallatie is in veel gevallen een betrouwbare en de meest effectieve oplossing om onder meer de klaslokalen, aula en hal van een onderwijsinstelling te beveiligen. Sprinklers voorkomen dat de brand zich kan uitbreiden, waardoor de lessen in veel gevallen snel weer hervat kunnen worden. Bovendien hebben sprinklers een lange levensduur. Ze zijn onderhoudsarm en bieden een besparing op brandwerende voorzieningen. Met een sprinklerinstallatie heeft de ontwerper van het schoolgebouw meer bouwkundige vrijheid, zodat de ruimtes naar wens en visie van de onderwijsinstelling kunnen worden ingericht.