Sprinkler Sprinkler voor kantoren

Sprinklerinstallaties voor kantoren

Als goed werkgever zorg je voor een prettig werkklimaat én veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Bij een brand is het van belang dat het personeel veilig het kantoorpand kan verlaten. Een sprinklerinstallatie zorgt daarvoor. Het systeem signaleert en controleert een beginnende brand in een vroeg stadium en creëert een veilige vluchtroute voor de medewerkers op kantoor.

Sprinklerinstallatie op maat voor uw kantoor

In kantoorpanden is de veiligheid van de aanwezige medewerkers, de belangrijkste reden om een sprinklersysteem te installeren. Naast het signaleren en beheersen van een brand zorgen de sprinklers er ook voor dat iedereen veilig kan vluchten. Hoppenbrouwers inventariseert als sprinklerinstallateur jouw wensen op het gebied van brandbeveiliging van het kantoor nauwkeurig voor een systeem op maat.

Veilig en onzichtbaar

Een belangrijk aandachtspunt van een sprinklerinstallatie in kantoren is hoe het er visueel uitziet. Sprinklers kunnen in een kantooromgeving nagenoeg onzichtbaar worden weggewerkt, zowel in de plafonds als in de wanden. Zo doet de brandbeveiliging geen afbreuk aan de architectuur en uitstraling van het kantoorpand.

Brandveilige omgeving

In datacentra, of in kantoorpanden waar computerruimtes aanwezig zijn, kan het noodzakelijk zijn om extra maatregelen te nemen tegen waterschade. Met een watermistinstallatie kan dan een brandveilige omgeving gecreëerd worden. De ruimte wordt in dat geval gevuld met een fijne waternevel om de beginnende brand te beheersen. Ook een pre-action systeem wordt toegepast op plekken waar het gebruik van water als blusmiddel slechts in het uiterste geval gewenst is. Dit droge systeem is voorzien van een gestuurde alarmklep. Hoppenbrouwers ontwerpt, installeert en beheert verschillende gecertificeerde sprinklersystemen voor kantoorpanden. Ons team is deskundig en dankzij jarenlange ervaring op de hoogte van de diverse installaties en beveiligingsmogelijkheden.

Onderhoud van uw sprinklersysteem

Om er zeker van te zijn dat de sprinklerinstallatie in kantoorpanden werkt, biedt Hoppenbrouwers test- en onderhoudsovereenkomsten. Zo zorgen we er samen met jou voor dat de sprinklerinstallatie goed blijft functioneren en dat je de veiligheid van medewerkers en het gebouw borgt. Ook bij storingen staan wij 24/7 voor je klaar.