Watermistinstallaties

Watermistinstallaties

Watermistinstallaties, een goed alternatief

Een watermistinstallatie kan een goed alternatief voor een traditionele sprinklerinstallatie zijn. Dit type installatie werkt hetzelfde, maar maakt in plaats van waterdruppels gebruik van watermist: een zeer fijne nevel. Hierdoor ontstaat een sterk koelend effect met een temperatuurdaling als gevolg. Daarnaast verdrijft de watermist zuurstof, waardoor een brand eerder dooft.

Contact met de specialist

Specialist Sprinkler Rob Heijndijk

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Rob Heijndijk - Projectmanager

Minder waterschade

Net zoals bij sprinklerinstallaties reageren watermistinstallaties niet op rook, maar op warmte. Alleen op de plaats van de brand wordt de installatie geactiveerd. Daarnaast is de druppelgrootte bij watermistinstallaties veel kleiner dan bij traditionele sprinklerinstallaties, waardoor er veel minder water nodig is bij een brand. Dit resulteert in minder waterschade en een verhoogde bedrijfscontinuïteit.

Lagedruk watermistinstallaties

Lagedruk watermistinstallaties worden het meest toegepast. De belangrijkste reden om voor dit type installatie te kiezen, is dat het waterverbruik aanzienlijk kleiner is dan bij een traditionele sprinklerinstallatie. Bovendien kunnen de watervoorziening en het leidingwerk aanzienlijk kleiner uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld in veel ziekenhuizen, serverruimten, parkeergarages en hotels kiest men voor een watermistinstallatie.

Onderhoud watermistinstallatie

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw watermisinstallatie goed blijft werken. Hoppenbrouwers biedt hiervoor test- en onderhoudsovereenkomsten aan. Heeft u een storing? Onze medewerkers staan 24/7 voor u klaar.