Watermistinstallaties Watermistinstallaties

Beperk waterschade met een watermistinstallatie

Gebouwen waar water veel schade kan aanrichten, zoals datacenters, richt je in met een watermistinstallatie. In plaats van de grove waterdruppels van een traditionele sprinklerinstallatie komen er zeer kleine waterdruppels uit de watermistinstallatie. Een zeer fijne nevel waarbij een koelend effect ontstaat. Daardoor daalt de temperatuur, verdrijft het de zuurstof en wordt een beginnende brand gecontroleerd.

Beperkte waterschade

Een watermistinstallatie werkt hetzelfde als een sprinklerinstallatie alleen is deze niet in ieder gebouw te installeren. De watermistsprinkler wordt ook alleen op de plaats van de brand geactiveerd. Door de watermistnevel wordt er minder water verbruikt en mogelijke waterschade beperkt.

Als gecertificeerd sprinklerinstallateur heeft Hoppenbrouwers te volgende erkenningen:

  • Productcertificaat Leveren VBB-Systemen
  • Productcertificaat Onderhouden VBB-Systemen

Type watermistinstallatie

Een lagedruk watermistinstallatie wordt het meeste toegepast. Dit type is ideaal voor serverruimten, parkeergarages en hotels. Omdat er veel minder water nodig is, kunnen de watervoorziening en het leidingwerk kleiner uitgevoerd worden.

Onderhoudscontract

Een storing kan ieder moment van de dag plaatsvinden. Dat is vooral vervelend als jouw medewerkers aanwezig zijn of bedrijfsprocessen op volle kracht draaien. Gelukkig is Hoppenbrouwers met het onderhoudscontract 24/7 beschikbaar. Onze medewerkers komen het snel voor je oplossen. En om ervoor te zorgen dat de installatie betrouwbaar blijft, controleren en testen wij.

Specialist Sprinkler Rob Heijndijk

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Rob Heijndijk - Projectmanager