Sprinklerinstallaties Sprinklerinstallaties

Beheers een brand met een sprinklerinstallatie

Mocht er brand uitbreken, dan wil jij dat het pand voorbereid is. Voorkom erger en houd de brand onder controle met een sprinklerinstallatie. Bij een beginnende brandhaard reageert het systeem direct en worden de brandweer en jij op de hoogte gesteld. Terwijl medewerkers veilig vluchten, controleert de sprinklerinstallatie de brand en beperkt de schade.

Lees meer over andere sprinklerinstallaties

Zo werkt een sprinklerinstallatie

Anders dan wellicht wordt gedacht, reageert de sprinklerinstallaties niet op rook en gaan ze ook niet allemaal in één keer open. De warmte van een beginnende brand zorgt ervoor dat een sprinklerkop wordt geopend. Dat is handig, omdat de installatie dan alleen wordt geactiveerd op de locatie van de brand.

De installatie zorgt daarna voor een melding naar de brandweer en de interne organisatie van het pand. Medewerkers en producten worden daardoor niet onnodig nat, processen staan niet plots stil en naastgelegen panden zijn veilig, omdat de brand niet overslaat.

Onderhoudscontract

Wees niet bang dat je na twee jaar al een nieuwe sprinklerinstallatie moet aanschaffen. Onze systemen kennen een lange levensduur. Zeker wanneer de installaties getest en onderhouden worden door de experts van Hoppenbrouwers Techniek. Zo weet jij zeker dat de sprinklerinstallaties werken, ook wanneer er niemand aanwezig is in het pand, en blijft de veiligheid van de medewerkers gegarandeerd.

Specialist Sprinkler Rob Heijndijk

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Rob Heijndijk - Projectmanager