Sprinklerinstallaties Sprinklerinstallaties

Beheers een brand met een sprinklerinstallatie

Mocht er brand uitbreken, dan wil jij dat het pand voorbereid is. Voorkom erger en houd de brand onder controle met een sprinklerinstallatie. Bij een beginnende brandhaard reageert het systeem direct en worden de brandweer en jij op de hoogte gesteld. Terwijl medewerkers veilig vluchten, controleert de sprinklerinstallatie de brand en beperkt de schade.

Lees meer over andere installaties

Onderdeel van het gebouwontwerp

Geef jezelf meer vrijheid in de installatiemogelijkheden en laat ons meedenken tijdens de ontwerpfase van nieuwe gebouwen. Met een sprinklerinstallatie zijn grotere brandcompartimenten mogelijk. Dat geeft meer ontwerpvrijheid.

Daarmee kun je besparen op bouwkosten en brandwerende voorzieningen. Ook houden wij rekening met de stijl van het pand. Wil jij de sprinklers bijvoorbeeld laten zien, zodat het past bij jouw industriële look van het interieur? Of juist weggewerkt in het geheel? Ontdek de mogelijkheden voor sprinklerinstallaties.

Zo werkt een sprinklerinstallatie

Anders dan wellicht wordt gedacht, reageren sprinklers niet op rook en gaan ze ook niet allemaal in één keer open. De warmte van een beginnende brand zorgt ervoor dat een sprinklerkop wordt geopend. Dat is handig, omdat de installatie dan alleen wordt geactiveerd op de locatie van de brand. De installatie zorgt daarna voor een melding naar de brandweer en de interne organisatie van het pand zodat iedereen veilig het pand kan verlaten. Medewerkers en producten worden daardoor niet onnodig nat, processen staan niet plots stil en naastgelegen panden zijn veilig, omdat de brand niet overslaat.

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Rob Heijndijk - Projectmanager