Sprinklerinstallaties

Sprinklerinstallaties

Een sprinklerinstallatie detecteert, signaleert en beheerst een beginnende brand. De installatie zorgt er niet alleen voor dat mensen veilig kunnen vluchten, maar minimaliseert ook de schade aan uw pand, productieproces of goederen. Zo borgt u de continuïteit van uw processen.

Werking sprinklerinstallaties

Sprinklerinstallaties reageren niet op rook, maar op warmte. Hierdoor worden de installaties alleen op de plaats van de brand geactiveerd. Niet alleen voor uzelf, uw gebouw en uw medewerkers, maar ook voor naastgelegen panden is het prettig wanneer u over een sprinklerinstallatie beschikt. Een brand kan met een sprinklerinstallatie namelijk niet overslaan naar een buurpand en hier schade aanrichten. In winkelstraten waar winkels dicht naast elkaar gevestigd zijn, is dit type installatie dan ook een must.

Sprinklerinstallatie als onderdeel van uw ontwerp

Bij het ontwerpen van gebouwen geeft een sprinklerinstallatie meer vrijheid omdat er grotere brandcompartimenten mogelijk zijn. De installatie kan een besparing op de bouwkosten en brandwerende voorzieningen opleveren. Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk, afgestemd op de ruimte en het gebruik hiervan. Indien gewenst kunnen sprinklers op een esthetisch verantwoorde wijze geïnstalleerd worden.

Onderhoud sprinklers

Sprinklerinstallaties zijn betrouwbaar en hebben een lange levensduur. Om er zeker van te zijn dat uw sprinklerinstallatie goed blijft werken en zo de veiligheid van uw medewerkers en gebouw te borgen, is het regelmatig onderhoud en testen van de installatie belangrijk. Hiervoor bieden wij test- en onderhoudsovereenkomsten aan.