Sprinkler Sprinkler voor ziekenhuizen

Sprinkler voor ziekenhuizen

In een ziekenhuis telt één ding: de zorg voor de patiënten. Een adequate brandbeveiliging is een basisvoorwaarde voor de continuïteit van ziekenhuizen. Omdat patiënten minder goed ter been zijn en een evacuatie in deze omgeving geen sinecure is, is een sprinklerinstallatie onmisbaar. Het is een betrouwbare en effectieve oplossing op de afdelingen van een ziekenhuis en verhoogt de veiligheid van patiënten en medewerkers bij brand.

Sprinklerinstallatie op maat voor elk ziekenhuis

Een sprinklerinstallatie pakt een beginnende brand direct aan en beheerst deze zodat patiënten en personeel veilig het ziekenhuis kunnen verlaten. Alleen de sprinklers in de nabijheid van de brand worden geactiveerd. Hiermee blijft de water- en brandschade in het pand beperkt en is de betreffende afdeling snel weer in bedrijf.

Een veilig ziekenhuis

Hoppenbrouwers heeft als totaalleverancier alle kennis en ervaring in huis om ziekenhuizen op alle vlakken optimaal te beveiligen. Ons projectteam Ziekenhuizen heeft jarenlange ervaring en kent de geldende voorschriften in ziekenhuizen. Ook bij het ontwerpen, installeren en beheren van de sprinklersystemen houden wij er rekening mee dat de zorg voor de patiënten op de eerste plaats komt. Met een goed doordachte sprinklerinstallatie wordt de brand veelal beperkt tot één of slechts enkele ruimtes. Dat betekent dat er ook slechts beperkt hoeft te worden geëvacueerd, wat de continuïteit van de zorgverlening in het ziekenhuis ten goede komt.

Onderhoud van uw sprinklersysteem

Om er zeker van te zijn dat uw sprinklerinstallatie goed blijft werken en gecertificeerd blijft, biedt Hoppenbrouwers test- en onderhoudsovereenkomsten aan. Zo zorgen wij er samen met u voor dat uw sprinklerinstallatie goed blijft functioneren en dat u de veiligheid van uw medewerkers, patiënten en bezoekers borgt. Ook bij storingen staan wij 24/7 voor u klaar.