Sprinkler Sprinkler voor retail

Sprinkler voor retail

Veilige winkels en winkelcentra willen we allemaal. Een winkelstraat of -centrum vormt het hart van een wijk, dorp of stad en is een plek waar veel mensen komen. Naast algemene beveiliging is ook brandbeveiliging hier een belangrijk issue. Bij een brand is het essentieel dat zowel winkelpersoneel als het winkelend publiek veilig de winkels kunnen verlaten en de schade aan de winkel(s) beperkt blijft. Een sprinklerinstallatie zorgt daarvoor.

Sprinklerinstallatie op maat voor retail

Een sprinklerinstallatie biedt uitkomst voor de detailhandel. Vaak zijn winkels gevestigd in een winkelstraat of winkelcentrum, met meerdere omliggende winkelpanden. Dat betekent dat brand snel kan overslaan en zo schade aanricht aan andere winkels, woningen of kantoren. Met sprinklers voorkomt u dat. De techniek signaleert een beginnende brand in een vroeg stadium, waardoor een brand in de meeste gevallen al is geblust voordat de brandweer arriveert. Dat minimaliseert de brand-, rook én waterschade aan uw eigen winkel én aan omliggende panden. Bovendien creëert een sprinklerinstallatie een veilige vluchtroute voor het winkelend publiek en de aanwezige medewerkers, waardoor een evacuatie van een winkelcentrum zonder problemen kan verlopen.

Voordelen sprinklers voor detailhandel

Als installateur van sprinklerinstallaties zorgt Hoppenbrouwers ervoor dat winkels en winkelcentra snel weer in bedrijf zijn na een brand. Wij ontwerpen, installeren en beheren gecertificeerde sprinklersystemen die betrouwbaar, effectief en geheel zelfstandig werken.  Zo borgt u de continuïteit van de onderneming en de veiligheid van de aanwezigen.

Is uw pand al voorzien van een automatische brandbeveiliging? Informeer naar de opties!

Onderhoud van uw sprinklersysteem

Een goedgekeurde en gecertificeerde automatische brandbeveiligingsinstallatie werkt gegarandeerd en de kans dat de sprinklers spontaan afgaan is nihil. Om er zeker van te zijn dat uw sprinklerinstallatie goed werkt en blijft werken, biedt Hoppenbrouwers diverse test- en onderhoudsovereenkomsten aan. Daarmee blijft uw installatie gecertificeerd. Ook bij storingen staan wij 24/7 voor u klaar.