Inspecties Inspecties voor recreatie & amusement

Inspectie voor recreatie en amusement

Tijdens een dagje weg willen mensen volledig kunnen ontspannen en genieten. Om dit als eigenaar of beheerder in de recreatie- en amusementsbranche mogelijk te maken, is het van groot belang om bezoekers of gasten een veilige omgeving te bieden. Een regelmatige inspectie van de elektrotechnische installaties volgens de norm NEN3140 is hierbij onmisbaar.

Ervaren in recreatie en amusement

Hoppenbrouwers Techniek heeft veel ervaring met het werken voor recreatie- en amusementsorganisaties. Wij zijn huisinstallateur bij de Efteling en voeren regelmatig inspecties uit bij bioscopen, theaters, zwembaden en schaatsbanen. Onze inspecteurs keuren elektrische installaties door visuele inspectie, metingen of thermografische inspectie. Zo weet je zeker dat deze installaties niet leiden tot gevaarlijke situaties door oververhitting of overbelasting.

Inspecties voor recreatie en amusement

Binnen de branche recreatie en amusement voeren we verschillende soorten inspecties uit:

  • NEN1010: Bij de oplevering van door ons gerealiseerde elektrotechnische installaties, keuren we deze volgens de NEN1010.
  • Keuring blusmiddelen: Goedwerkende blusmiddelen zijn van groot belang voor de veiligheid van jouw gasten en werknemers. Achterstallig onderhoud kan bovendien leiden tot hoge boetes of zelfs het sluiten van jouw park of pand. Wij controleren de blusmiddelen volgens de NEN2559 op onder meer blusprestaties, worplengte en lange spuitduur.
  • Noodverlichting: Deze verlichting is belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen bij stroomuitval veilig en zonder paniek de uitgang bereiken. Noodverlichting moet regelmatig gecontroleerd worden om een goede werking te garanderen.

Flexibele inspecties

Bij inspecties voor recreatie en amusement is het belangrijk om deze zo onopvallend mogelijk uit te voeren. Wil je dat we buiten de openingstijden komen? Dat is geen probleem. Onze inspecteurs zijn flexibel en denken graag met jou mee. Wij zijn door Dekra gecertificeerd voor laagspanningsinstallaties en arbeidsmiddelen volgens de ISO 9001-2008 en de ISO 14001:2004. Daarnaast zijn wij Scios-gecertificeerd voor elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen.