Hoppenbrouwers is huisinstallateur bij woonzorg Dagelijks Leven

Disciplines
Beveiliging Duurzame energie Elektrotechniek Technisch Beheer Werktuigbouwkunde

In 2014 werd Hoppenbrouwers Techniek Almelo, voorheen Löwik Installatietechniek, aangehaakt om mee te bouwen aan de eerste woonzorglocatie van Dagelijks Leven. Een concept door heel Nederland dat zorg biedt aan mensen met dementie. De afgelopen acht jaar hebben wij verschillende verbouw- en nieuwbouwlocaties opgeleverd. Een ijzersterke samenwerking met in april 2022 als hoogtepunt de oplevering van de 77e locatie in Oldenzaal.

Eén team, één taak

Projectleider Johan Hammink is vanaf dag één bij dit project betrokken en draagt het project een warm hart toe. Een veilige en vertrouwde woonplek creëren, dat vindt hij een mooie achterliggende gedachte. “Tijdens het eerste project was ik zelf nog op de werkvloer aanwezig. Langzamerhand ben ik vanuit de rol van monteur doorgegroeid naar projectleider”, vertelt Johan. Doordat Johan al jarenlang betrokken is bij dit project, kent hij alle locaties en ook de wensen van de klant. “Door de jaren heen hebben we een sterke groep opgebouwd en werken we jaarlijks hard aan de realisatie van de woonzorglocaties. Waar we in de beginjaren zo’n 6 locaties per jaar opleverden, doen we er nu 20 in een jaar.”

Een totaalpakket aan installaties

Al bij het eerste project kreeg Hoppenbrouwers het vertrouwen om de gehele elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor Dagelijks Leven te verzorgen. Johan: “De installatie die we realiseren best uitgebreid. We installeren de complete waterleiding, de riolering, de warmtepompen, vloerverwarming. Een xComfort systeem, een domoticasysteem waarmee alles op afstand kan worden geregeld, een brandmeldinstallatie, deurdrangers.” Wanneer een project in opdracht gaat, heeft het team van Johan zo’n 30 weken bouwtijd. Voorheen richtte Dagelijks Leven ook op verbouw, maar nu voornamelijk op verschillende type nieuwbouwprojecten. Ook verzorgt Hoppenbrouwers de nazorg en het onderhoud van alle locaties.

Samen kijken naar de toekomst

Dagelijks Leven heeft de ambitie om door te groeien naar 150 vestigingen door heel Nederland. Hoppenbrouwers blijft hierbij nauw betrokken. Volgens bouwmanager Lars Ramakers zit de kracht van deze samenwerking hem in het naast elkaar werken, in plaats van haaks tegenover elkaar. Lars: “We hebben een directe aanpak en doen alles in overleg met elkaar. Johan en zijn team denken ook met ons mee in het maken van keuzes met betrekking tot kosten en duurzaamheid. Door het nauwe en open contact wat we hebben, komen we iedere keer weer tot een mooi project.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief