Duurzame installaties en oplossingen voor Houtlab – Hercuton

Disciplines
Duurzame energie Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Circulair bouwen met het oog op de toekomst. Daar helpen wij graag aan mee. Blij waren wij dan ook met de vraag van bouwbedrijf Hercuton, om mee te werken aan de ontwikkeling van een state-of-the-art kantoorpand op het gebied van duurzaamheid. In deze zoektocht gaf Hercuton Hoppenbrouwers de vrijheid om te experimenteren en samen kozen ze voor de meest geavanceerde en duurzame installaties en oplossingen. Dit leidde tot een opmerkelijk project waarbij duurzaamheid, smart building-technologie en teamwork samensmolten in Nieuwkuijk.

De kracht van samenwerken

Met onze ervaring op het gebied van duurzame installatietechniek binnen de elektrotechniek, werktuigbouwkunde en beveiliging gingen onze teams uit Heesch en Dongen aan de slag met een van onze meest duurzame projecten ooit: project Houtlab. Het vertrouwen om hier met onze technieken te mogen experimenteren ontstaat uit een jarenlange samenwerking tussen Hoppenbrouwers en Hercuton. Daan Arts, Manager Innovatie en Digitalisatie bij Hercuton: “Ik vergelijk het wel eens met tennis. Met iedere keer weer een nieuwe dubbelpartner moet je telkens achteromkijken. Als je telkens met dezelfde partner werkt, dan weet je precies waar die staat. Zo ook onze samenwerking met Hoppenbrouwers. We weten waar we van op aan kunnen en wat we aan elkaar hebben. Dit uit zich wederom in dit mooie eindresultaat. Met dit gebouw inspireren we samen onszelf, onze eigen medewerkers maar ook bouwend en installatietechnisch Nederland.”

Let’s try smart building!

Voor een innovatief gebouw als deze gingen we aan de slag met smart building-technologie. Projectcoördinator Ferry van Zanten pakte de uitdaging aan en installeerde samen met zijn team draadloze inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, toegangscontrole en camerabewaking. De uitdaging lag in het naast elkaar laten werken van deze systemen, zonder dat ze elkaar beïnvloeden. Ondanks de uitdagingen slaagde de teams erin om alles storingsvrij te laten werken, wat niet alleen de klant, maar ook Hoppenbrouwers zelf tevreden stemde en bovendien veel werk in bekabeling bespaarde.

Op het gebied van elektrotechniek werd er door het team van Joeri Burghout gekozen voor een lijnverlichtingssysteem met geïntegreerde Dali-technologie. Met dit systeem kan de verlichting in individuele ruimtes op maat worden ingesteld. Dit systeem detecteert zelf ook welke armaturen aan vervanging toe zijn, wat vooral in grote gebouwen een waardevolle eigenschap is.

“Ik vergelijk het wel eens met tennis. Met iedere keer weer een nieuwe dubbelpartner moet je telkens achterom kijken. Als je telkens met dezelfde partner werkt, dan weet je precies waar die staat. Zo ook onze samenwerking met Hoppenbrouwers”.

Kantoorinstallaties voor een comfortabele werkomgeving

Omdat mensen een kantoor dagelijks betreden, is dit dé plek waar er niets zo belangrijk is als een prettige werkomgeving. Wanneer dat bereikt is, wordt het werkgeluk en de productiviteit van medewerkers verhoogt. Hoe je daarvoor zorgt? Met de juiste technische kantoorinstallaties en een ervaren partner. Met een installateur die jouw belangen als geen ander kent. Dát is Hoppenbrouwers Techniek.

Business partner

Een kantoor is een dynamische omgeving waar veel gebeurt. Afgelopen jaar werkten er twintig man, het volgende jaar lopen er honderd medewerkers rond. Het ene moment werkt iedereen in aparte ruimtes, het andere moment zitten complete afdelingen in een kantoortuin bij elkaar. Eén aspect dat onveranderd blijft, een comfortabele en veilige werkomgeving. Om dat te kunnen realiseren, moeten kantoorinstallaties met het bedrijf meebewegen. Als business partner blijven wij met je in contact. Verandert de situatie in het kantoor? Dan toetsen wij de bestaande installaties aan de wet- en regelgeving en aan de wensen van de gebruikers. Wij voeren aanpassingen in samenspraak door. Zo zorg jij continu voor een comfortabele en veilige werkomgeving.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief