NEN3140 NEN3140

NEN 3140 voor een veilige werkomgeving

Als werkgever wil jij een gezonde en veilige werkomgeving creëren. Niet alleen voor medewerkers, maar ook voor bezoekers. Bovendien staat het in de Arbowet omschreven als een verplichting. Voldoe je aan de NEN 3140, dan waarborg jij een veilige werkomgeving. Met deze norm weet jij zeker dat medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken.

Laagspanningsinstallaties

Voordat er een NEN 3140 inspectie wordt uitgevoerd, voldoen de installaties aan de NEN 1010. De NEN 1010 focust zich meer op de installaties zelf en niet op de mensen die hem gebruiken. Daar is de NEN 3140 voor. Beide installaties schakel je gemakkelijk Hoppenbrouwers voor in.

Is de installatie eenmaal goedgekeurd in gebruik, dan komt de NEN 3140 in beeld. Voor deze inspectie worden uitsluitend elektrotechnische installaties gecontroleerd, zoals verdeelkasten. Hier vloeit een risicoanalyse uit voort waarin wij vertellen hoe vaak er inspectie nodig is. Ook kunnen wij jaarlijks deelinspecties uitvoeren.

 

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Thomas van Roozendaal - Technisch adviseur

Zo gaan we te werk

Met een NEN 3140 inspectie krijg je inzicht in de veiligheid van de elektrotechnische installaties binnen het bedrijf. De inspecteur controleert onder andere de slijtage van de installaties. Met de verzamelde gegevens en conclusies kun jij aan de slag met de aandachtspunten.

Door periodieke controles te laten uitvoeren, ben jij op tijd op de hoogte van eventuele tekortkomingen van een installatie. In onze uitgebreide rapportage brengen wij direct een advies uit over de verbeterpunten. Zo kun jij snel aan de slag.

Zorg de veiligheid van medewerkers en derden is geregeld volgens de Arbowet met een NEN 3140 inspectie.

Vraag een offerte aan

  • Dit betreft het totale bruto (bedrijfs)vloer oppervlak inclusief eventuele verdiepingen en heeft betrekking op één adres / aansluiting