Installatieverantwoordelijke Installatieverantwoordelijke

Installaties veilig met een installatieverantwoordelijke

NEN 3140 is een bedrijfsnorm voor veilig werken met, aan of nabij elektrische installaties. Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Daarbij horen natuurlijk veilige elektrotechnische installaties.

Een installatieverantwoordelijke is verantwoordelijk voor het veilig maken en houden van de elektrotechnische installaties en de bedrijfsvoering daarvan volgens de NEN 3140. Volgens deze norm is het verplicht om een installatieverantwoordelijke aan te wijzen in jouw organisatie.

Advies en ondersteuning voor installatieverantwoordelijken

De installatieverantwoordelijke moet kennis van zaken hebben en up-to-date blijven. Het is wellicht goed om te weten dat je de installatieverantwoordelijkheid niet helemaal alleen hoeft te dragen. Hoppenbrouwers kan je adviseren en de installatieverantwoordelijke ter plaatse ondersteunen. Zo realiseren we samen een goede kwaliteitsbewaking van de installaties en voldoet je keurig aan alle eisen van de NEN 3140.

Voor meer informatie kunt je altijd contact opnemen met de inspectie afdeling.

Specialist Inspecties Anton van Mensfoort

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Anton van Mensfoort - Technisch Adviseur