Installatieverantwoordelijke

Installatieverantwoordelijke

NEN 3140 is een bedrijfsnorm voor veilig werken met, aan of nabij elektrische installaties. Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Daarbij horen natuurlijk veilige elektrotechnische installaties.

Een installatieverantwoordelijke is verantwoordelijk voor het veilig maken en houden van de elektrotechnische installaties en de bedrijfsvoering daarvan volgens de NEN 3140. Volgens deze norm is het verplicht om een installatieverantwoordelijke aan te wijzen in uw organisatie.

Advies en ondersteuning voor installatieverantwoordelijken

De installatieverantwoordelijke moet kennis van zaken hebben en up-to-date blijven. Het is wellicht goed om te weten dat u de installatieverantwoordelijkheid niet helemaal alleen hoeft te dragen. Hoppenbrouwers kan u adviseren en uw installatieverantwoordelijke ter plaatse ondersteunen. Zo realiseren we samen een goede kwaliteitsbewaking van uw installaties en voldoet u keurig aan alle eisen van de NEN 3140.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de inspectie afdeling.

Specialist Inspecties Anton van Mensfoort

Contact met de specialist

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Anton van Mensfoort - Technisch Adviseur