Roel Hoosemans benoemd als business unit directeur ‘Industriële Automatisering’

De business unit Industriële Automatisering (IA) speelt een centrale rol in het moderne productieproces. Om de sterke groei van industriële automatisering bij Hoppenbrouwers kracht bij te zetten, vervult Roel Hoosemans vanaf 1 mei de rol van directeur business unit Industriële Automatisering (IA). Hij gaat zich focussen op de groei en ontwikkeling van deze tak op landelijk niveau.

Roel Hoosemans trad 19 jaar geleden in dienst bij Hoppenbrouwers. Sindsdien heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van industriële automatisering als kernonderdeel van onze technische dienstverlening. Hij startte zijn carrière als werkvoorbereider (Roel was onderdeel van het eerste team dat industriële automatisering toepaste bij de waterschappen) en maakte door de jaren heen de stap naar strategisch management binnen de directie, waar hij sinds 2015 als directielid verantwoordelijk is voor industriële automatisering.

Scherpe businessplannen

Roel behoudt de leiding over de vestigingen die hij al beheerde en is enthousiast over de mogelijkheden die de nieuwe organisatievorm biedt. De vorming van business units stelt ons in staat om scherpere businessplannen te maken, de werkzaamheden en verantwoordelijkheden beter te organiseren en om recent overgenomen vestigingen beter in de Hoppenbrouwers-cultuur en werkwijze geïntegreerd te krijgen. “Dit gaat ons helpen om sneller de juiste mensen bij elkaar te brengen die hetzelfde werk doen. Medewerkers voelen zicht hierdoor meer verbonden met hun werk en kunnen efficiënter verbeteren,” zegt Roel.

200 Engineers

De veranderingen zijn een integraal onderdeel van Roel zijn visie voor zijn nieuwe rol en voor de toekomst van Hoppenbrouwers. Er ligt een ambitieus plan om het aantal engineers binnen zijn business unit uit te breiden naar minstens 200. “Aanvankelijk was er enige verbazing over deze doelstelling, maar het is duidelijk dat de groei van engineering essentieel is voor onze toekomstige projecten waarbij middenkader een steeds belangrijkere rol zal spelen,” aldus Roel.

Leren en ontwikkelen

Roel zijn benadering van leiderschap is gericht op persoonlijke ontwikkeling en innovatie. Dit blijkt uit zijn recente besluit om te gaan studeren aan Nyenrode. Dat helpt hem zijn vaardigheden aan te scherpen voor de groeiende behoeften van het bedrijf. “Continu leren en ontwikkelen is de basis van de bedrijfscultuur bij Hoppenbrouwers. Het is cruciaal dat we ons blijven ontwikkelen om onze ambitieuze doelen te bereiken.” Roel kijkt uit naar de kansen en doorgroeimogelijkheden voor mensen die bereid zijn een extra stap te zetten: “Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol nieuwe kansen kunnen zijn.”.

Ondanks dat de business unit blijft groeien, wil Roel toegankelijk zijn en tussen de mensen blijven staan. “Dat is wat onze kracht is, dat moeten we niet vergeten. Het is echt niet de bedoeling dat de vijf business unit directeuren ergens in hokje zitten en vandaaruit de strategie bepalen. Dat past niet bij Hoppenbrouwers.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief