CV-installaties

CV-installaties

Een aangename temperatuur met een cv-installatie

Met een goed werkende cv-installatie kunt u rekenen op warm water en een aangename temperatuur in uw woning of bedrijfsruimte. Maar wat als uw cv-ketel niet meer (goed) werkt? Afhankelijk van uw situatie kunt u deze dan laten repareren of kiezen voor een geheel nieuwe cv-installatie.

Contact met de specialist

Specialist Werktuigbouwkunde Alex van Heck

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Alex van Heck - Projectleider

Nieuwe cv-installatie of repareren?

Wanneer kunt u uw defecte cv-ketel laten repareren en wanneer kunt u deze beter vervangen? Dat verschilt per situatie. Gemiddeld moet een cv-ketel na 12 tot 15 jaar vervangen worden. Een nieuwe cv-ketel is een flinke aanschaf, maar kan ook verschillende voordelen opleveren:

  • Voor het milieu: nieuwe ketels zijn energiezuiniger.
  • Voor uw veiligheid: door slijtage kunnen rookgaslekken ontstaan en kan koolmonoxide vrijkomen.
  • Voor uw portemonnee: storingen en kapotte onderdelen zorgen voor hoge kosten. Daarbij hebben nieuwe ketels een hoger rendement.
  • Met een nieuwe ketel kunt u er weer tegenaan.

De vakmensen van Hoppenbrouwers Techniek beschikken over veel kennis van cv-installaties én het vermogen om zich in uw situatie te verplaatsen. Wij geven u graag een vrijblijvend advies.

Onderhouden van uw cv-installatie

Goed onderhoud maakt dat uw cv-installatie langer meegaat en optimaal blijft werken. Bovendien kan hierdoor op tijd gesignaleerd worden wanneer de installatie aan vervanging toe is. Wanneer u een onderhoudsovereenkomst afsluit, wordt uw cv-ketel jaarlijks gecontroleerd. U ontvangt hiervan een rapportage waarin de conditie van uw cv-installatie wordt vastgesteld. En heeft u een storing of defect aan uw ketel? Dan kunt u 24/7 rekenen op onze service.

Is uw verwarmingsinstallatie met een totaal opgesteld nominaal vermogen groter dan 100 kW? Dan valt deze onder de SCIOS-wetgeving. In dit geval is inspectie verplicht bij de plaatsing en moet de installatie periodiek onderhouden en geïnspecteerd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op.