CV-installaties

CV-installaties

Een aangename temperatuur met een cv-installatie

Met een goed werkende cv-installatie kunt u rekenen op warm water en een aangename temperatuur in uw woning of bedrijfsruimte. Maar wat als uw cv-ketel niet meer (goed) werkt? Afhankelijk van uw situatie kunt u deze dan laten repareren of kiezen voor een geheel nieuwe cv-installatie.

Contact met de specialist

cv specialist Marc de Swart van Hoppenbrouwers Techniek

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Marc de Swart - Service-coördinator

Nieuwe cv-installatie of repareren?

Wanneer kunt u uw defecte cv-ketel laten repareren en wanneer kunt u deze beter vervangen? Dat verschilt per situatie. Gemiddeld moet een cv-ketel na 12 tot 15 jaar vervangen worden. Een nieuwe cv-ketel is een flinke aanschaf, maar kan ook verschillende voordelen opleveren:

  • Voor het milieu: nieuwe ketels zijn energiezuiniger.
  • Voor uw veiligheid: door slijtage kunnen rookgaslekken ontstaan en kan koolmonoxide vrijkomen.
  • Voor uw portemonnee: storingen en kapotte onderdelen zorgen voor hoge kosten. Daarbij hebben nieuwe ketels een hoger rendement.
  • Met een nieuwe ketel kunt u er weer tegenaan.

De vakmensen van Hoppenbrouwers Techniek beschikken over veel kennis van cv-installaties én het vermogen om zich in uw situatie te verplaatsen. Wij geven u graag een vrijblijvend advies.

Onderhouden van uw cv-installatie

Goed onderhoud maakt dat uw cv-installatie langer meegaat en optimaal blijft werken. Bovendien kan hierdoor op tijd gesignaleerd worden wanneer de installatie aan vervanging toe is. Wanneer u een onderhoudsovereenkomst afsluit, wordt uw cv-ketel jaarlijks gecontroleerd. U ontvangt hiervan een rapportage waarin de conditie van uw cv-installatie wordt vastgesteld. En heeft u een storing of defect aan uw ketel? Dan kunt u 24/7 rekenen op onze service.

Is uw verwarmingsinstallatie met een totaal opgesteld nominaal vermogen groter dan 100 kW? Dan valt deze onder de SCIOS-wetgeving. In dit geval is inspectie verplicht bij de plaatsing en moet de installatie periodiek onderhouden en geïnspecteerd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op.