Hardware Engineering

Hardware Engineering

Specialist op gebied van hardware engineering

Van een enkele machinebesturing tot een compleet procesbesturings-, -monitorings- en –bewakingssysteem. Hardware engineering vormt de basis van besturingen; het hart van systemen binnen de industriële automatisering. Dit maakt hardware engineering een onmisbaar onderdeel van ieder automatiseringsvraagstuk.

Contact met de specialist

Specialist Industriële Automatisering

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Jan-Willem Ansems - Commercieel Manager

Hardware engineering op maat

Hoppenbrouwers heeft de expertise in huis om de hardware engineering turn-key voor u te verzorgen. Dit doen wij al jarenlang binnen veel verschillende branches, zoals de maakindustrie, attractieparken, voeding en genot, chemie, drink- en afvalwater en (natte) infrastructuur. Voor een goed ontwerp van een besturing zijn een uitgebreide expertise van hardware engineering en een uitgebreide componentkennis cruciaal. Onze medewerkers beschikken naast een theoretische kennis bovendien over een ruime ervaring in het veld. Hierdoor zijn zij in staat om zowel processen als totale installaties te doorgronden en ontwerpen hier optimaal op af te stemmen. Zowel de engineering als de bouw van besturingen vindt bij ons op dezelfde locatie plaats. Hierdoor zijn onze engineers nauw betrokken bij het bouwproces.

Pakketonafhankelijk ontwerp

U kunt bij ons terecht voor het totale ontwerp van uw automatiseringsvraagstuk. Een uitgebreide kennis van de aansturing van processen zorgt ervoor dat we uw proces snel begrijpen en u goed kunnen adviseren. Voor de engineering van de besturingspanelen hebben we uitgebreide kennis in huis van onder andere de pakketten EPLAN, Autocad en StabiCad. Daarnaast werken we met Typical Manager en met diverse kabelberekeningssoftware. Ook voor het ontwerpen van energieverdelers volgens de NEN61439 bent u bij Hoppenbrouwers aan het juiste adres. We ontwerpen als hardware engineer vanaf de laagspanning tot aan de middenspanning. Vanzelfsprekend werken onze hardware engineers nauw samen met onze specialisten op het gebied van software engineering én met u als klant.

Hardware engineering en veiligheid

Veiligheid is voor u – en voor ons – een belangrijke pijler. Wij werken volgens de laatste richtlijnen op het gebied van machineveiligheid. We engineeren volgens de NEN61439 en nemen zaken als de warmteontwikkeling en kortsluitvastheid direct mee in het ontwerp. Ook hebben onze engineers veel kennis en ervaring met het ontwerpen volgens de ATEX richtlijnen. Kortom: we bieden u niet alleen een besturing die doet wat ‘ie moet doen, maar die ook veilig is. Een totaaloplossing waar u op kunt rekenen.

Inspectie: Machineveiligheid