Capaciteitsuitbreiding van de zuivering bij Waterschap Scheldestromen

Disciplines
Industriële automatisering

Vanuit onze discipline Industriële automatisering hebben wij in samenwerking met het waterschap Scheldestromen en een bouwteam een unieke renovatie gerealiseerd. Op de rioolwaterzuivering in Retranchement, waar het toerisme in de omgeving flink is toegenomen, werkten wij aan een capaciteitsuitbreiding van de elektrische besturing van de zuivering.

Van panelenbouw, tot engineering, tot installatie

Hoppenbrouwers was bij dit project verantwoordelijk voor de complete renovatie van de elektrische besturing. Dit omvatte onder andere hardware engineering, paneelbouw, installatiewerk en het in bedrijf stellen en testen van het systeem. Bij het installatiewerk kwam veel kijken, zoals het aanleggen van kabelwegen, het bouwen van schakelkasten en het zorgvuldig leggen en aansluiten van bekabeling. Thijs de Haas, werkvoorbereider bij Hoppenbrouwers, vertelt: “We hebben zelfs de kabelgoot vervangen om ervoor te zorgen dat metingen gemakkelijk toegankelijk waren. De beheerder was erg tevreden over deze oplossing.” Naast de elektrotechnische installaties, heeft een ander team binnen Hoppenbrouwers gezorgd voor de aanleg van beveiligingsinstallaties op locatie.

Bijzondere uitdagingen

De wens was om de gehele elektrotechnische installatie te vernieuwen. Bij de uitvoering van dit project moest er rekening gehouden worden met enkele bijzondere aspecten. Thijs: “Aangezien de locatie nabij de kust ligt, ondervonden we hier invloed van de zoute zeelucht. Hierdoor waren speciale materiaalkeuzes nodig om te zorgen dat de installatie bestand was tegen deze omstandigheden. Een andere unieke eis was de aanleg van bovengrondse kabelwegen, waardoor het waterschap in de toekomst eenvoudig kabels kan toevoegen bij eventuele uitbreidingen.”

Tijdens het project ontstond er vorig jaar zomer ook een uitdaging toen bleek dat er twaalf weken achter werd gelopen op de planning. Mede op advies van Hoppenbrouwers heeft er een Lean planningsessie plaatsgevonden om de doelstellingen alsnog te behalen. Rijk Joosse, projectleider bij waterschap Scheldestromen, blikt terug op de samenwerking: “Het was een prachtige samenwerking waarin open communicatie centraal stond. Het installatiewerk is conform onze bouw- en ontwerpfilosofie opgeleverd. Een knappe prestatie.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief