IA-team opereert voor Waterschap Rivierenland

Disciplines
Industriële automatisering

Twee jaar geleden begon projectleider Thijs Doeleman aan het bouwen van zijn team Industriële Automatisering voor de nieuwe vestiging in Arnhem. Intussen staat er een gemotiveerd team wat binnen de Water & Infra actief opereert. Momenteel werken zij aan de ombouw van twee waterlijnen in Tiel van Waterschap Rivierenland. En met succes!

Thijs is ontzettend blij met dit project. “Waterschap Rivierenland (WSRL) is voor ons team, voor de vestiging Arnhem, een zeer gewaardeerde klant. Een van mijn doelstellingen is lokale klanten aan onze vestiging binden. Want lokaal werken is fijn voor de klant en voor de werknemers. Zo kunnen we namelijk klanten in de regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. Dit is natuurlijk goed voor het milieu. Daarnaast is deze opdracht voor dit team een mooie ervaring, want het is het eerste waterproject wat we gezamenlijk op één locatie uitvoeren.”

Alles volgens plan

Inmiddels is waterlijn 1 omgebouwd. Thijs kijkt met een goed gevoel op het eerste deel van het project terug. “Geen storingen, een duidelijk plan, een goede structuur en maximale bereidbaarheid van mijn team. Veiligheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Daarbij wil ik ook benadrukken dat Waterschap Rivierenland proactief en betrokken is, meedenkt en eigenaarschap toont. Wij hoeven dat niet te inspireren, het gaat zo goed als vanzelf. De samenwerking is hecht en transparant.”

Niet alleen Thijs is tevreden, ook voor Waterschap Rivierenland voelt de samenwerking goed. “Als projectleider houd ik me nauwelijks bezig met de techniek, en des te meer met de voortgang van het project”, zegt Fer Klein Holkenborg, projectleider bij WRSL. “Tot nu toe gaat alles gestroomlijnd dankzij de inzet van beide teams. Ik hoor geen verontrustende geluiden. Iets waar we blij mee zijn. Het gaat hier om een omvangrijk project en ondanks dat het ontwerp van de vervangende automatisering vastligt, is het toch een flinke en ook uitdagende klus.”

Een goede voorbereiding…

…is inderdaad het halve werk. Een belangrijke reden waarom het project tot nu toe zo soepel verloopt, is de gedegen voorbereiding aan de voorkant. Fer: “Zowel WSRL als Hoppenbrouwers heeft veel energie gestoken in de voorbereiding. We zijn voor een plug & play-concept gegaan. Om verrassingen uit te sluiten, testten we alles door. Keer op keer. En als je je zo goed voorbereidt, heb je het op het moment zelf bijna niet in de gaten dat alles zo gladjes verloopt. Maar dat is wel bijzonder.”

Alle reden om trots te zijn

WSRL blij, Hoppenbrouwers blij. En niet alleen dankzij het technisch succes tot nu toe, ook omdat het team van Thijs zo fijn draait. “Ik vind het mooi, dat ik een gemotiveerd team zie. Een goede mix van ervaren en nieuwe medewerkers, die elkaar vinden in het veld. Er wordt met plezier gewerkt, er is sprake van eigenaarschap en iedereen is betrokken. Het is een van onze teamdoelstellingen om door te groeien naar een geoliede machine. Natuurlijk worden er wel eens foutjes gemaakt, maar die worden direct opgepakt, hersteld en geborgd.

De hardware– en software engineering die bij dit project komt kijken, wordt uitgevoerd in samenwerking met medewerkers in Udenhout. Dit is het eerste project van WSRL waarin we de software engineering uitvoeren. Ook wat betreft deze interne samenwerking zitten we goed op één lijn. Je ziet de bereidbaarheid om elkaar te helpen en gezamenlijk kwaliteit te leveren. We hebben net een tussentijdse evaluatie gehad met de engineering, panelenbouw en uitvoering. Hieruit halen we het verbeterpotentieel waar we als teams mee aan de slag gaan. Daar word ik als projectleider heel blij van. We zien het tweede deel van dit waterproject dan ook vol vertrouwen tegemoet. We willen een betrouwbare en daadkrachtige business partner zijn en blijven voor Waterschap Rivierenland.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief