Blik op 2030: De toekomstvisie van Hoppenbrouwers

Het jaar 2022 ging voor Hoppenbrouwers Techniek bijzonder goed van start. Wij ontvingen namelijk het certificaat Top Employer, dat wil zeggen dat we uitblinken met ons goede hr-beleid. Een van de redenen dat wij deze award ontvingen is omdat we een duidelijke toekomstvisie hebben en die ook duidelijk doorvertalen in ons hr-beleid. Als we kijken naar 2030, waar willen we dan naartoe? We vertellen meer over de Hoppenbrouwersplannen voor de komende acht jaar.

Hoppenbrouwers is top employer

Richten we onze blik op 2030, dan zetten we sterk in op de volgende vijf pijlers.

Pijler 1 | Onze medewerkers

We beginnen met het allerbelangrijkste: onze medewerkers. Voor hen willen we een aantrekkelijke werkgever blijven, die helpt om dromen waar te maken. Onze werknemers staan altijd op nummer één. Wij willen dat iedereen zich hier thuis voelt en dat specifieke Hoppenbrouwers-DNA ontwikkelt.

"Ik vind het heel goed dat het bedrijf in zijn medewerkers investeert. Daarom zeg ik voluit tegen iedereen die het horen wil: ‘het is hier goed geregeld."

Bob KraaijeveldZij-instromer

Klaarstomen voor de toekomst

Het plan voor de komende jaren: we gaan onze medewerkers ontwikkelen naar kenniswerkers. Omdat de wereld om ons heen verandert, zijn er andere competenties nodig. En minder mensen zullen straks meer werk moeten verzetten. Werkprocessen veranderen continu en het is essentieel om de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen. Wij stomen onze medewerkers klaar voor die toekomst.

Veel leren, fijn werken

Onze opleidingsprogramma’s zijn toonaangevend en vooruitstrevend. Wij bieden mogelijkheden voor iedereen met een techniekhart. Of je nu bbl’er, afgestudeerd hbo’er of zij-instromer bent: Hoppenbrouwers heeft voor iedereen een passend leertraject en een toffe baan.

Lees hier meer

Pijler 2 | Onze klanten

Tevreden medewerkers worden op de voet gevolgd door tevreden klanten. Het een kan niet zonder het ander. Wij zijn er trots op dat Hoppenbrouwers de hoogste klanttevredenheid in de branche heeft. Een verrassende en excellente klantbeleving, daar streven we naar, nu en in 2030.

"Ons doel? Een klantbeleving van9+"

René van LoonDirecteur verkoop

Een Hoppenbrouwersbeleving voor iedereen

René van Loon, directeur verkoop: “We hebben steeds meer inzicht in wat klanten willen en hier spelen we op in door focus aan te brengen in onze dienstverlening. Door onze krachten en expertise steeds meer te bundelen willen we elke klant, in welke regio of met wat voor vraagstuk dan ook, dezelfde positieve Hoppenbrouwersbeleving geven.”

Op alle specialismen en product-marktcombinaties is Hoppenbrouwers een autoriteit, we bevinden ons in de top 3 van de markt. En dat willen we graag zo houden. Dus op lange termijn krijgt dit onze onverminderde aandacht.

Pijler 3 | Duurzaamheid

De wereld beter, schoner, veiliger en duurzamer maken: het is mogelijk met technische oplossingen. Wij gaan de komende jaren nóg meer klanten helpen om hun duurzaamheidsambities waar te maken. We staan te popelen om er mee aan de slag te gaan. Zo dragen we bij aan een betere wereld voor ons allemaal. En uiteraard werken we daarbij CO2-neutraal en richten we onze processen circulair in.

Slimme ontwikkelingen

Innovaties en duurzaamheid gaan hand in hand. De zonnepanelen op ons dak zorgen voor stroom en zijn enorm groen. Door een warmtepomp stijgt het energielabel van een kantoorpand. En zelfs simpele ledverlichting bespaart al tachtig procent stroom vergeleken met een gloeilamp. Allemaal resultaten van slimme technische ontwikkelingen.

Wij voelen het heel sterk: werken bij Hoppenbrouwers is niet alleen werken in de techniek, maar werken aan een duurzame toekomst.

Pijler 4 | Techniek

De techniek is onze wereld en krijgt richting 2030 een nog grotere rol binnen de samenleving. En dus ook binnen onze organisatie. Al onze processen zijn door de technologische ontwikkelingen gedigitaliseerd, datagedreven en predictive.

Hierdoor werken wij, als platte netwerkorganisatie, super efficiënt. Mens en techniek vormen steeds meer een eenheid. Als system integrator zijn wij de ideale partner met alle kennis in huis. Wij hebben de ambitie om uit te groeien tot dé autoriteit in alle markten die wij bedienen. Daar werken we naar toe, elke dag weer.

Pijler 5 | Organisaties

Hoppenbrouwers is niet één organisatie, maar bestaat uit vele kleinere bedrijven; je ziet ons inmiddels in heel Nederland. In onze visie voor 2030 zien we ons netwerk liefst nóg verder groeien, met meer lokale vestigingen. We bouwen gestaag verder aan ons bedrijf, dat functioneert als een kennisnetwerkorganisatie.

Effectief samenwerken doen we zo

Al onze vestigingen ademen het Hoppenbrouwersgevoel, maar zijn ook één met de regio. Onze collega’s kennen de normen en waarden, de cultuur en spreken de ‘taal’. Zo voelen wij niet als die verre vriend, maar als een goede buur. Hoewel wij een steeds groter technisch installatiebedrijf worden, blijven wij ook de ‘bekende’ om de hoek. Precies zoals je van ons gewend bent en precies wat wij willen uitstralen.

Ontdek de vestiging in jouw buurt

Vrijheid en vertrouwen voor onze medewerkers

Wij blijven ook in de toekomst werken met zelfsturende teams. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en vrijheid staan bij ons hoog in het vaandel. Onze directeur hoeft niet alle handtekeningen te zetten en de planning in te vullen. Dat kunnen onze teams prima zelf, lekker efficiënt. Zo’n organisatie zijn wij. En blijven wij, ook ‘later als we groter zijn’.

“De basisgedachte achter deze teams is dat onze medewerkers een vast team hebben met een thuisbasis waar zij zich op hun plek voelen.”

Corné de Meijeradjunct-directeur

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

BlogBesparenDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Lees meer over De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

Beveiliging zonneparken: noodzaak

BlogTrends
Lees meer over Beveiliging zonneparken: noodzaak

Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

Blog
Lees meer over Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Blog
Lees meer over De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

BlogDuurzaam
Lees meer over Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

BlogVeiligheid
Lees meer over Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

Gasketelwet: vakbekwame monteurs aan het werk

BlogCV-Ketels
Lees meer over Gasketelwet: vakbekwame monteurs aan het werk

Steeds meer talent kiest voor de techniek

Blog
Lees meer over Steeds meer talent kiest voor de techniek

Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

BlogCV-Ketels
Lees meer over Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

Werken met smart technology? Let op digitale veiligheid

BlogInnovatie
Lees meer over Werken met smart technology? Let op digitale veiligheid

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *