Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

In de hedendaagse bedrijfswereld staat duurzaamheid centraal. De belangrijkste reden om hier, als ondernemer, voor te kiezen is natuurlijk het verminderen van je ecologische voetafdruk en het beschermen van onze planeet. Duurzame oplossingen zijn van cruciaal belang. Niet alleen voor het welzijn van de aarde, maar ook voor het voortbestaan van jouw bedrijf. Helemaal, omdat er (door middel van wet- en regelgeving vanuit de overheid) steeds meer wordt verwacht dat dit wordt opgevolgd. Bovendien zijn er veel voordelen om vandaag nog te beginnen met het verduurzamen van je kantoorpand. We bespreken ze in dit artikel.

De 6 voordelen van een duurzaam kantoor

1. Milieubewustzijn en vermindering van de ecologische voetafdruk
Duurzaamheid op kantoor vermindert de negatieve impact van jouw bedrijfsactiviteiten op het milieu. Denk aan het verminderen van energie- en waterverbruik, het minimaliseren van afval en het gebruik van milieuvriendelijke materialen en producten.

Lees het whitepaper duurzaam ondernemen

2. Kostenbesparing
Het implementeren van duurzame oplossingen leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Door de energie-efficiëntie te verbeteren, verlagen bedrijven hun energierekening. Ook het verminderen van afval en het recyclen van materialen drukt de kosten. Door bijvoorbeeld circulair te produceren en na te denken over de grondstoffen die je gebruikt.

3. Positieve merkreputatie
Bedrijven die duurzaamheid omarmen, worden vaker positief beoordeeld door klanten, investeerders en werknemers. Een sterke duurzame reputatie kan helpen bij het aantrekken van klanten en het behouden van talent. Uit onderzoek van European Investment Bank (EIB) blijkt dat ruim 76% van de Europeanen tussen 20 en 29 jaar zegt dat de klimaatimpact van potentiële werkgevers een belangrijke factor is bij het zoeken naar een baan. En 22% geeft aan dat dit zelfs een topprioriteit is. In 2020 kwam uit een onderzoek naar voren dat driekwart van de consumenten het belangrijk vindt dat bedrijven een maatschappelijke rol vervullen.

4. Wettelijke naleving en regelgeving
Veel regio’s hebben milieuregels en voorschriften ingevoerd die bedrijven dwingen om duurzame praktijken te volgen. Door proactief duurzaamheid te omarmen, kunnen bedrijven aan deze regelgeving voldoen en mogelijke boetes vermijden.

5. Verbeterde werkomgeving
Duurzame kantoren hebben vaak een betere luchtkwaliteit en natuurlijke verlichting, wat bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van werknemers. Een duurzaam bedrijfsbeleid en een milieuvriendelijke houding verhogen de tevredenheid van werknemers. Trots zijn op het feit te werken voor een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid, vergroot de betrokkenheid en loyaliteit van werknemers.

6. Toekomstbestendigheid
Duurzame bedrijfspraktijken zorgen voor een verminderde afhankelijkheid van schaarse en niet-hernieuwbare hulpbronnen. Hierdoor zijn bedrijven beter voorbereid op toekomstige schaarste en prijsstijgingen.

Download whitepaper

In het whitepaper Duurzaam Ondernemen lees je over wat het jou, als MKB’er, oplevert wanneer je energie-efficiënt omgaat met jouw onderneming. Maar ook over de wet- en regelgeving die de overheid toepast om duurzaamheid bij bedrijven te bevorderen.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het whitepaper direct in je mailbox!

  •  *Win-win situatie

Samenvattend; duurzaamheid op kantoor is niet alleen goed voor de planeet, maar het heeft ook aanzienlijke voordelen voor jouw bedrijf. Zo leidt het tot kostenbesparingen, concurrentievoordelen en een verbeterd imago. Waarom zou je dus niet vandaag nog beginnen met het verwezenlijken van een duurzamer kantoor? Het is een win-win situatie voor zowel jouw bedrijf, als voor de wereld.

Duurzaam ondernemen kan een complexe taak zijn. Er zijn eindeloos veel slimme oplossingen, die perfect op elkaar afgestemd dienen te worden om écht effect te hebben. Er is altijd sprake van maatwerk, in een woud van innovatie, subsidies en wet- en regelgeving.

Meer weten? We vertellen het je graag

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

BlogDuurzaam
Lees meer over Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

Groen doen met behulp van subsidies

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Groen doen met behulp van subsidies

Je huis verduurzamen: goed idee!

BlogDuurzaam
Lees meer over Je huis verduurzamen: goed idee!

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

BlogDuurzaam
Lees meer over Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

Thuisbatterij: je levert toch niet in?

BlogDuurzaam
Lees meer over Thuisbatterij: je levert toch niet in?

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

BlogDuurzaamZelf stroom opwekken
Lees meer over Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

Daarom is de warmtepomp zo hot

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Daarom is de warmtepomp zo hot

Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

BlogDuurzaamTrends
Lees meer over Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

Ontvang onze nieuwsbrief