Regionale samenwerking

Geeft ruimte aan totaaldienstverlening

Om onze snelle groei beheersbaar te houden en klanten optimaal te kunnen blijven bedienen, werken onze vestigingen steeds nauwer samen op regionaal niveau. Op deze manier kunnen ze hun eigen kennis en kunde inzetten, maar ook andere vestigingen in de buurt helpen of hen opdrachten toeschuiven. Freddy van Peer is in 2020 als regiodirecteur West toegetreden tot de directie en heeft in 2021 vanuit deze rol verder vormgegeven aan regionale samenwerking.

Download hier ons jaarverslag 2021

 

Freddy heeft in de regio West-Brabant met vestigingen in Dongen, Roosendaal, Breda en Kaatsheuvel ervaren hoe belangrijk het is dat vestigingen in een regio zich verbonden voelen en samenwerken: ‘Als totaaldienstverlener willen we klanten van dichtbij blijven bedienen met alle expertise die we als bedrijf in huis hebben. Soms moeten we dan gebruik maken van de ervaring en/of capaciteit van vestigingen in de buurt. Uiteraard zijn de positie en de behoeften van de klant altijd het vertrekpunt. Door te werken met overzichtelijke gebieden van vestigingen kunnen we de lokale geworteldheid en de lokale cultuur behouden voor zowel medewerkers als klanten.’

Schaalvoordelen

De regiogedachte wordt ook doorgevoerd in bijvoorbeeld HR en marketing en communicatie. ‘We voeren met regiomarketeers lokale arbeidsmarktcampagnes en zorgen op die manier dat we de vijver voor nieuwe medewerkers vergroten. Zo hebben we afgelopen jaar heel veel bbl’ers verdeeld over de vestigingen mogen verwelkomen. Ook hebben we op regioniveau regelmatig verkoop-en projectoverleg en kunnen we de werkvoorraad inschatten. Zo kunnen we met elkaar bepalen waar een project het beste past’, vertelt Freddy.

Extra kansen en doorgroeimogelijkheden

Deze samenwerking zie je eveneens terugkomen bij onze praktijkopleiders en hun partners in het onderwijs. Zij maken samen een aanbod voor leerlingen in de regio en bepalen met elkaar welke opleiding of welk event ze op welke locatie het beste kunnen organiseren. De regiodirecteur voegt toe: ‘Voor huidige medewerkers biedt regionale samenwerking natuurlijk ook extra kansen en doorgroeimogelijkheden. Mensen kunnen
switchen van vestiging zonder dat het al te veel impact heeft op hun woon-werkverkeer. Bovendien kunnen ze hun expertise verrijken door bij hun collega’s om de hoek mee te kijken.’

Regio Oost in ontwikkeling

In 2022 is het de bedoeling dat de vestiging in Goedereede aan de westelijke regio wordt toegevoegd. Met name hun kennis en expertise op werktuigbouwkunde is van grote toegevoegde waarde voor deze regio. In de regio West-Brabant zien we een sterke samenwerking tussen de vestigingen. Dit willen we voor regio Oost met de vestigingen in Nijmegen, Rosmalen, Heesch en Arnhem ook realiseren. René van Loon is daar nu vanuit de directie de basis aan het leggen. Freddy geeft aan: ‘We moeten medewerkers de kans geven om buiten hun vestiging om te denken, te
werken, te vieren en te beleven zonder hun eigen team en thuisbasis uit het oog te verliezen. Dan gaat regionale samenwerking goed werken. ‘Uiteindelijk willen we in 2030 toe naar 40 vestigingen verspreid over 6 tot 8 regio’s.

Terug naar het jaarverslag

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

Blog
Lees meer over Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

Blog
Lees meer over De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

BlogDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

BlogDuurzaam
Lees meer over Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

BlogBesparenDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Lees meer over De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

Beveiliging zonneparken: noodzaak

BlogTrends
Lees meer over Beveiliging zonneparken: noodzaak

Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

Blog
Lees meer over Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Blog
Lees meer over De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

BlogDuurzaam
Lees meer over Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

BlogVeiligheid
Lees meer over Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

Ontvang onze nieuwsbrief