Jaarverslag 2021

Samen bouwen aan de toekomst

Afgelopen jaar heeft wederom bevestigd dat we een geweldig fundament hebben om samen verder te kunnen bouwen aan ons familiebedrijf. In de zomer werden we getroffen door een wereldwijde cyberaanval en door de inspanning van een paar honderd medewerkers, hielden we ook de gevolgen ervan beperkt. Die verbondenheid heeft ons dit jaar ook weer door de gevolgen van corona geholpen. Het laat zien hoe crisisbestendig ons familiebedrijf is.

Dat maakt me trots!
Henny de Haas, directeur-eigenaar Hoppenbrouwers Techniek

2021 in het kort

0
medewerkers
0
vestigingen
0
mln omzet
0
vrouwen in technische functies

Hoppenbrouwers Jaarverslag 2021

Bekijk ook ons online jaarverslag

De groei van ons familiebedrijf

Crisisbestendigheid is een belangrijke pijler binnen onze bedrijfsfilosofie om ons familiebedrijf financieel gezond te houden. Dat is afgelopen jaar weer heel duidelijk geworden. De (zakelijke) gevolgen van corona hebben we goed kunnen pareren en ook een cyberaanval kreeg ons er niet onder. Verbondenheid, samenwerken en een langetermijnvisie maken dat we kunnen blijven groeien richting 2030.

samen bouwen wij aan de groei van ons familiebedrijf

Groeiende rol voor zonen

Een familiebedrijf kijkt verder dan een kwartaal. Met onze langetermijnvisie borgen we de toekomst van ons bedrijf. Henny de Haas denkt nog niet aan zijn pensioen. Maar mocht die tijd komen, dan staat de volgende generatie klaar. Zijn drie zonen Tom, Ruud en Thijs maakten het afgelopen jaar mooie stappen.

zonen de haas

Samen bouwen aan de beste werkgever

Ook op het gebied van werkgeverschap zijn we ambitieus. In 2030 willen we gegroeid zijn van 1600 naar 5000 medewerkers verdeeld over 40 vestigingen en als familiebedrijf de beste werkgever zijn in de branche. Hierbij staan de gezondheid, tevredenheid en doorgroeimogelijkheden van onze medewerkers in een aantrekkelijke werkomgeving altijd voorop. De recentelijke erkenning van Top Employer en een rapportcijfer 8 in het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) in 2021 geven een geweldige impuls aan deze ambitie.

Facts & Figures

0
medewerkers
0
praktijkscholen
0
scholingsuren

Uitbreiding samenwerking met scholen

Afgelopen jaar hebben we de samenwerking met diverse scholen uitgebreid. Met het tekenen van een convenant bekrachtigden we ons partnership met onder meer Koning Willem 1 College (KW1C) in Den Bosch. Hiermee geven we als partners nog meer vorm aan de onderlinge kennisuitwisseling, het verzorgen van gastcolleges en workshops, het leveren van stageplaatsen en het stimuleren van opleiding overstijgende projecten. Op deze manier leiden we met elkaar structureel jonge instroom op en zorgen we dat zij-instromers zich snel en effectief kunnen omscholen naar een baan in de techniek.

Versnelling van onze duurzaamheidsambities

Duurzaamheidsthema’s als klimaatadaptatie, CO2-reductie, circulair ondernemen, energietransitie en de bouw van duurzame woningen staan allemaal hoog op de maatschappelijke agenda. Zo ook bij ons bedrijf. Enerzijds als het gaat om verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering; anderzijds om de duurzaamheidsambities van onze klanten te helpen verwezenlijken. We willen de meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden. Afgelopen jaar hebben we hiertoe een strategische routekaart richting 2030 uitgewerkt en een programmamanager Duurzaamheid aangesteld.

duurzaam

Verdeling uitstoot

De verduurzaming van ons wagenpark gaat ervoor  zorgen dat we onze uitstoot in 2022 verder zullen verlagen.

0 %
Elektriciteit
0 %
wagenpark
0 %
Brandstoffen

We doen het veilig of we doen het niet

Wij zetten onze medewerkers op één en vinden het dan ook heel belangrijk dat ze elke dag weer veilig thuiskomen. Veiligheid zit sterk verweven in onze cultuur en moet overal geborgd worden. Op iedere bouw, in ieder team, in iedere vestiging en door iedere medewerker. Zowel onze medewerkers als inleners zijn zich goed bewust van onze veiligheidsrisico’s. In het MTO (medewerkerstevredenheidonderzoek) scoren we een 8 op veiligheid en we hebben afgelopen jaar trede twee behaald op de Veiligheidsladder.

Facts & Figures

0
arbeidsongevallen
0
ongevallen met verzuim
0
ongevallen zonder verzuim

Optimale klantbeleving

De installatiewereld verandert. Met de opmars van technische ontwikkelingen groeit de vraag naar totale technisch dienstverlening gestaag. Zo zijn bijvoorbeeld verduurzaming en digitalisering thema’s waarover veel van onze klanten behoefte hebben aan kennis en advies. Maar ook willen klanten topservice. Hoewel klanttevredenheid altijd aan de basis ligt van ons werk, willen we toe naar een 9+ organisatie waarin verrassende en excellente klantbeleving centraal staat en we samen met opdrachtgevers kunnen bouwen aan een duurzame relatie.

Samen bouwen aan de techniek van morgen

Techniek is overal en heeft een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar daarbij razendsnel op. Door onze kennis en passie voor techniek zijn we onszelf daar goed van bewust.
Door ontwikkelingen zoals digitalisering, automatisering en robotisering verandert de inhoud van ons werk en ontwikkelen medewerkers zich tot kenniswerkers. We worden continu uitgedaagd door onze klanten voor steeds complexere vraagstukken. Ook afgelopen jaar is gebleken dat we goed in staat zijn om bedrijven met geavanceerde automatisering te transformeren en toekomstbestendig te maken.

Flink groeien vergt ook investeren

Onze groeiambitie brengt veel investeringen met zich mee. Naast overnames en huisvestingsprojecten hebben we afgelopen jaar fors geïnvesteerd in ICT. Verder is veel geld uitgegeven aan de voorbereiding van een e-commerce platform dat we in 2022 introduceren. Tegelijkertijd zijn we in 2021 gestart met een kostenbeheersingstraject om beter grip te krijgen op de overheadkosten.

Verder lezen? Bekijk onze nieuwsberichten

Hoppenbrouwers Techniek gecertificeerd voor CO2 prestatieladder

Na een succesvolle audit afgelopen zomer heeft Hoppenbrouwers onlangs het CO2-bewust certificaat mogen ontvangen. Dit betekent dat Hoppenbrouwers officieel trede 3 op de CO2-prestatieladder heeft behaald. Een belangrijke stap...

Praktijkschool geopend bij Hoppenbrouwers Utrecht

Murat Ersoy opende samen met vestigingsleider Mark Rensel de nieuwe praktijkschool in Utrecht. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Dit...

RTP Elekrotechniek gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Afferden

Vanaf 31 oktober gaat RTP Elektrotechniek uit Afferden verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek.

Hoppenbrouwers bouwt mee aan heropbouw van afgebrand landhuis van Ewald Marggraff in Vught

Met de heropbouw van landhuis Zionsburg gaat een ambitieus project van start. Op 7 december 2003 ontstond er een grote en verwoestende brand in het landhuis waarbij de oorspronkelijke...

Ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland te gast in Udenhout voor innoverende (netwerk)ontbijtsessie

Het ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland is te gast bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout voor de inspirerende ontbijtsessie “Captains of Innovation”.

Hoppenbrouwers sluit zich aan bij Paris Proof Commitment

Hoppenbrouwers ondertekent het Paris Proof Commitment van de Dutch Green Building Council, om de duurzame ambitie extra kracht bij te zetten.

Hoppenbrouwers breidt uit met Raad van Commissarissen

We kijken verder naar de toekomst. En hiervoor is goed bestuur essentieel. Dit maakt het dat Hoppenbrouwers is gestart met het inrichten van haar Raad van Commissarissen.

Praktijkschool vestiging Goedereede geopend

Onze vijftiende praktijkschool is vrijdag 16 september officieel geopend door wethouder Berend Jan Bruggeman.

Hoppenbrouwers deelt unieke strijd met cyberaanval in boek ‘Hack’

Met trots lanceren wij ons boek ‘Hack’ waarin onze ervaringen worden gedeeld om bedrijven bewust te maken van de impact van een cyberaanval. Henny de Haas, Algemeen directeur, zegt:...

Stage Kick-Off Event: kennismaken met Hoppenbrouwers en met elkaar

Nieuwe medewerkers krijgen bij Hoppenbrouwers vanzelfsprekend een warm welkom. Maandag 5 september 2022 verwelkomen we 53 nieuwe stagiaires tijdens het Stage Kick-Off Event.

Nieuwe werken bij-website vergemakkelijkt solliciteren

Met trots lanceren wij onze nieuwe werken bij-website werkenbijhoppenbrouwers.nl. Hier kunnen studenten, omscholers en vakmensen zelf kiezen welke vorm van communicatie zij prettig vinden om in contact te treden...

Kennissessie en boekpresentatie

Op 14 september 2022 organiseren we een kennissessie en de presentatie van ons boek ‘Hack’. Met interessante tafelgasten bieden we een inhoudelijk en interactief programma over de wereld van...