Jaarverslag 2021

Samen bouwen aan de toekomst

Afgelopen jaar heeft wederom bevestigd dat we een geweldig fundament hebben om samen verder te kunnen bouwen aan ons familiebedrijf. In de zomer werden we getroffen door een wereldwijde cyberaanval en door de inspanning van een paar honderd medewerkers, hielden we ook de gevolgen ervan beperkt. Die verbondenheid heeft ons dit jaar ook weer door de gevolgen van corona geholpen. Het laat zien hoe crisisbestendig ons familiebedrijf is.

Dat maakt me trots!
Henny de Haas, directeur-eigenaar Hoppenbrouwers Techniek

2021 in het kort

0
medewerkers
0
vestigingen
0
mln omzet
0
vrouwen in technische functies

Hoppenbrouwers Jaarverslag 2021

Bekijk ook ons online jaarverslag

De groei van ons familiebedrijf

Crisisbestendigheid is een belangrijke pijler binnen onze bedrijfsfilosofie om ons familiebedrijf financieel gezond te houden. Dat is afgelopen jaar weer heel duidelijk geworden. De (zakelijke) gevolgen van corona hebben we goed kunnen pareren en ook een cyberaanval kreeg ons er niet onder. Verbondenheid, samenwerken en een langetermijnvisie maken dat we kunnen blijven groeien richting 2030.

samen bouwen wij aan de groei van ons familiebedrijf

Groeiende rol voor zonen

Een familiebedrijf kijkt verder dan een kwartaal. Met onze langetermijnvisie borgen we de toekomst van ons bedrijf. Henny de Haas denkt nog niet aan zijn pensioen. Maar mocht die tijd komen, dan staat de volgende generatie klaar. Zijn drie zonen Tom, Ruud en Thijs maakten het afgelopen jaar mooie stappen.

zonen de haas

Samen bouwen aan de beste werkgever

Ook op het gebied van werkgeverschap zijn we ambitieus. In 2030 willen we gegroeid zijn van 1600 naar 5000 medewerkers verdeeld over 40 vestigingen en als familiebedrijf de beste werkgever zijn in de branche. Hierbij staan de gezondheid, tevredenheid en doorgroeimogelijkheden van onze medewerkers in een aantrekkelijke werkomgeving altijd voorop. De recentelijke erkenning van Top Employer en een rapportcijfer 8 in het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) in 2021 geven een geweldige impuls aan deze ambitie.

Facts & Figures

0
medewerkers
0
praktijkscholen
0
scholingsuren

Uitbreiding samenwerking met scholen

Afgelopen jaar hebben we de samenwerking met diverse scholen uitgebreid. Met het tekenen van een convenant bekrachtigden we ons partnership met onder meer Koning Willem 1 College (KW1C) in Den Bosch. Hiermee geven we als partners nog meer vorm aan de onderlinge kennisuitwisseling, het verzorgen van gastcolleges en workshops, het leveren van stageplaatsen en het stimuleren van opleiding overstijgende projecten. Op deze manier leiden we met elkaar structureel jonge instroom op en zorgen we dat zij-instromers zich snel en effectief kunnen omscholen naar een baan in de techniek.

Versnelling van onze duurzaamheidsambities

Duurzaamheidsthema’s als klimaatadaptatie, CO2-reductie, circulair ondernemen, energietransitie en de bouw van duurzame woningen staan allemaal hoog op de maatschappelijke agenda. Zo ook bij ons bedrijf. Enerzijds als het gaat om verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering; anderzijds om de duurzaamheidsambities van onze klanten te helpen verwezenlijken. We willen de meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden. Afgelopen jaar hebben we hiertoe een strategische routekaart richting 2030 uitgewerkt en een programmamanager Duurzaamheid aangesteld.

duurzaam

Verdeling uitstoot

De verduurzaming van ons wagenpark gaat ervoor  zorgen dat we onze uitstoot in 2022 verder zullen verlagen.

0 %
Elektriciteit
0 %
wagenpark
0 %
Brandstoffen

We doen het veilig of we doen het niet

Wij zetten onze medewerkers op één en vinden het dan ook heel belangrijk dat ze elke dag weer veilig thuiskomen. Veiligheid zit sterk verweven in onze cultuur en moet overal geborgd worden. Op iedere bouw, in ieder team, in iedere vestiging en door iedere medewerker. Zowel onze medewerkers als inleners zijn zich goed bewust van onze veiligheidsrisico’s. In het MTO (medewerkerstevredenheidonderzoek) scoren we een 8 op veiligheid en we hebben afgelopen jaar trede twee behaald op de Veiligheidsladder.

Facts & Figures

0
arbeidsongevallen
0
ongevallen met verzuim
0
ongevallen zonder verzuim

Optimale klantbeleving

De installatiewereld verandert. Met de opmars van technische ontwikkelingen groeit de vraag naar totale technisch dienstverlening gestaag. Zo zijn bijvoorbeeld verduurzaming en digitalisering thema’s waarover veel van onze klanten behoefte hebben aan kennis en advies. Maar ook willen klanten topservice. Hoewel klanttevredenheid altijd aan de basis ligt van ons werk, willen we toe naar een 9+ organisatie waarin verrassende en excellente klantbeleving centraal staat en we samen met opdrachtgevers kunnen bouwen aan een duurzame relatie.

Samen bouwen aan de techniek van morgen

Techniek is overal en heeft een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar daarbij razendsnel op. Door onze kennis en passie voor techniek zijn we onszelf daar goed van bewust.
Door ontwikkelingen zoals digitalisering, automatisering en robotisering verandert de inhoud van ons werk en ontwikkelen medewerkers zich tot kenniswerkers. We worden continu uitgedaagd door onze klanten voor steeds complexere vraagstukken. Ook afgelopen jaar is gebleken dat we goed in staat zijn om bedrijven met geavanceerde automatisering te transformeren en toekomstbestendig te maken.

Flink groeien vergt ook investeren

Onze groeiambitie brengt veel investeringen met zich mee. Naast overnames en huisvestingsprojecten hebben we afgelopen jaar fors geïnvesteerd in ICT. Verder is veel geld uitgegeven aan de voorbereiding van een e-commerce platform dat we in 2022 introduceren. Tegelijkertijd zijn we in 2021 gestart met een kostenbeheersingstraject om beter grip te krijgen op de overheadkosten.

Verder lezen? Bekijk onze nieuwsberichten

Sittard krijgt technische praktijkschool met opening van nieuw pand Hoppenbrouwers Techniek

Burgemeester Hans Verheijen opent een gloednieuw pand van Hoppenbrouwers Techniek aan de Nusterweg in Sittard met daarin een praktijkschool. Bij deze zestiende praktijkschool hebben al diverse leerlingen zich aangemeld...

CO2-voetafdruk Hoppenbrouwers Techniek bepaald!

Begin dit jaar is Hoppenbrouwers Techniek gestart met het certificeringstraject op de CO2-prestatieladder. De afgelopen maanden is de CO2-voetafdruk van Hoppenbrouwers Techniek over 2021 bepaald en zijn de reductiedoelstellingen...

Hoppenbrouwers Sittard wint regio-award ‘aantrekkelijkste werkgever van Limburg’

Onze vestiging in Sittard mag zich met trots ‘aantrekkelijkste werkgever van Limburg’ noemen in de categorie MKB Regio Zuid. Vestigingsleider Roy Rijks nam de award met plezier in ontvangst:...

Sluiting Hoppenbrouwers Techniek Rosmalen

Sinds 9 mei is Hoppenbrouwers Techniek Rosmalen gesloten. Alle teams hebben zich gevestigd in onze vestiging in Heesch. Al langere tijd is er een sterke samenwerking tussen de vestigingen...

RTP Elektrotechniek BV sluit aan bij landelijk opererend installatiebedrijf Hoppenbrouwers Techniek

Installatiebedrijf RTP Electrotechniek BV uit Afferden (Gelderland) gaat verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Met de integratie groeit Hoppenbrouwers naar 20 vestigingen en is met deze ontwikkeling in...

Opening praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Barendrecht

De praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Barendrecht is op donderdag 21 april geopend door Erik van der Lichte van Career Boost. Dit is de vijftiende praktijkschool van de technisch...

Stichting InnAut komt langs bij Hoppenbrouwers

Stichting InnAut bezocht onze vestiging in Udenhout. De organisatie biedt jongeren waar de aansluiting tot een betaalde baan niet vanzelfsprekend is een kans op de technische arbeidsmarkt. Babette van...

Joulz en Hoppenbrouwers bezegelen samenwerking met driejarig partnercontract

De komende drie jaar werken Joulz en Hoppenbrouwers nauw samen. Met de samenwerking helpen Joulz en Hoppenbrouwers ondernemers op het gebied van midden- en laagspanning.

Hoppenbrouwers start met de CO2-prestatieladder!

Begin dit jaar is Hoppenbrouwers gestart met het certificeringstraject op de CO2-prestatieladder. Certificering op de CO2-prestatieladder is een logische vervolgstap op weg naar duurzaamste technisch dienstverlener.

Girlsday bij Hoppenbrouwers Techniek Heesch

Op 7 april 2022 was het een speciale dag in Heesch. Verschillende jonge meiden van de Berkenschutse school uit Heeze kwamen langs bij ons op de vestiging. Vestigingsleider Babette...

Hoppenbrouwers helpt de Efteling verduurzamen

Hoppenbrouwers helpt de Efteling bij het verduurzamen van de Efteling met een zonnepark. Op 8 april is het eerste zonnepaneel geplaatst.

Kievit Warmte uit Middelharnis sluit aan bij Hoppenbrouwers

Installatiebedrijf Kievit Warmte B.V. uit Middelharnis gaat verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Het familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in installatietechniek wil op deze manier haar...