Jaarverslag 2021

Samen bouwen aan de toekomst

Afgelopen jaar heeft wederom bevestigd dat we een geweldig fundament hebben om samen verder te kunnen bouwen aan ons familiebedrijf. In de zomer werden we getroffen door een wereldwijde cyberaanval en door de inspanning van een paar honderd medewerkers, hielden we ook de gevolgen ervan beperkt. Die verbondenheid heeft ons dit jaar ook weer door de gevolgen van corona geholpen. Het laat zien hoe crisisbestendig ons familiebedrijf is.

Dat maakt me trots!
Henny de Haas, directeur-eigenaar Hoppenbrouwers Techniek

2021 in het kort

0
medewerkers
0
vestigingen
0
mln omzet
0
vrouwen in technische functies

Hoppenbrouwers Jaarverslag 2021

Bekijk ook ons online jaarverslag

De groei van ons familiebedrijf

Crisisbestendigheid is een belangrijke pijler binnen onze bedrijfsfilosofie om ons familiebedrijf financieel gezond te houden. Dat is afgelopen jaar weer heel duidelijk geworden. De (zakelijke) gevolgen van corona hebben we goed kunnen pareren en ook een cyberaanval kreeg ons er niet onder. Verbondenheid, samenwerken en een langetermijnvisie maken dat we kunnen blijven groeien richting 2030.

samen bouwen wij aan de groei van ons familiebedrijf

Groeiende rol voor zonen

Een familiebedrijf kijkt verder dan een kwartaal. Met onze langetermijnvisie borgen we de toekomst van ons bedrijf. Henny de Haas denkt nog niet aan zijn pensioen. Maar mocht die tijd komen, dan staat de volgende generatie klaar. Zijn drie zonen Tom, Ruud en Thijs maakten het afgelopen jaar mooie stappen.

zonen de haas

Samen bouwen aan de beste werkgever

Ook op het gebied van werkgeverschap zijn we ambitieus. In 2030 willen we gegroeid zijn van 1600 naar 5000 medewerkers verdeeld over 40 vestigingen en als familiebedrijf de beste werkgever zijn in de branche. Hierbij staan de gezondheid, tevredenheid en doorgroeimogelijkheden van onze medewerkers in een aantrekkelijke werkomgeving altijd voorop. De recentelijke erkenning van Top Employer en een rapportcijfer 8 in het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) in 2021 geven een geweldige impuls aan deze ambitie.

Facts & Figures

0
medewerkers
0
praktijkscholen
0
scholingsuren

Uitbreiding samenwerking met scholen

Afgelopen jaar hebben we de samenwerking met diverse scholen uitgebreid. Met het tekenen van een convenant bekrachtigden we ons partnership met onder meer Koning Willem 1 College (KW1C) in Den Bosch. Hiermee geven we als partners nog meer vorm aan de onderlinge kennisuitwisseling, het verzorgen van gastcolleges en workshops, het leveren van stageplaatsen en het stimuleren van opleiding overstijgende projecten. Op deze manier leiden we met elkaar structureel jonge instroom op en zorgen we dat zij-instromers zich snel en effectief kunnen omscholen naar een baan in de techniek.

Versnelling van onze duurzaamheidsambities

Duurzaamheidsthema’s als klimaatadaptatie, CO2-reductie, circulair ondernemen, energietransitie en de bouw van duurzame woningen staan allemaal hoog op de maatschappelijke agenda. Zo ook bij ons bedrijf. Enerzijds als het gaat om verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering; anderzijds om de duurzaamheidsambities van onze klanten te helpen verwezenlijken. We willen de meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden. Afgelopen jaar hebben we hiertoe een strategische routekaart richting 2030 uitgewerkt en een programmamanager Duurzaamheid aangesteld.

duurzaam

Verdeling uitstoot

De verduurzaming van ons wagenpark gaat ervoor  zorgen dat we onze uitstoot in 2022 verder zullen verlagen.

0 %
Elektriciteit
0 %
wagenpark
0 %
Brandstoffen

We doen het veilig of we doen het niet

Wij zetten onze medewerkers op één en vinden het dan ook heel belangrijk dat ze elke dag weer veilig thuiskomen. Veiligheid zit sterk verweven in onze cultuur en moet overal geborgd worden. Op iedere bouw, in ieder team, in iedere vestiging en door iedere medewerker. Zowel onze medewerkers als inleners zijn zich goed bewust van onze veiligheidsrisico’s. In het MTO (medewerkerstevredenheidonderzoek) scoren we een 8 op veiligheid en we hebben afgelopen jaar trede twee behaald op de Veiligheidsladder.

Facts & Figures

0
arbeidsongevallen
0
ongevallen met verzuim
0
ongevallen zonder verzuim

Optimale klantbeleving

De installatiewereld verandert. Met de opmars van technische ontwikkelingen groeit de vraag naar totale technisch dienstverlening gestaag. Zo zijn bijvoorbeeld verduurzaming en digitalisering thema’s waarover veel van onze klanten behoefte hebben aan kennis en advies. Maar ook willen klanten topservice. Hoewel klanttevredenheid altijd aan de basis ligt van ons werk, willen we toe naar een 9+ organisatie waarin verrassende en excellente klantbeleving centraal staat en we samen met opdrachtgevers kunnen bouwen aan een duurzame relatie.

Samen bouwen aan de techniek van morgen

Techniek is overal en heeft een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar daarbij razendsnel op. Door onze kennis en passie voor techniek zijn we onszelf daar goed van bewust.
Door ontwikkelingen zoals digitalisering, automatisering en robotisering verandert de inhoud van ons werk en ontwikkelen medewerkers zich tot kenniswerkers. We worden continu uitgedaagd door onze klanten voor steeds complexere vraagstukken. Ook afgelopen jaar is gebleken dat we goed in staat zijn om bedrijven met geavanceerde automatisering te transformeren en toekomstbestendig te maken.

Flink groeien vergt ook investeren

Onze groeiambitie brengt veel investeringen met zich mee. Naast overnames en huisvestingsprojecten hebben we afgelopen jaar fors geïnvesteerd in ICT. Verder is veel geld uitgegeven aan de voorbereiding van een e-commerce platform dat we in 2022 introduceren. Tegelijkertijd zijn we in 2021 gestart met een kostenbeheersingstraject om beter grip te krijgen op de overheadkosten.

Verder lezen? Bekijk onze nieuwsberichten

Top Installatiegroep sluit aan bij Hoppenbrouwers Techniek

Vanaf 17 maart heeft Hoppenbrouwers Techniek alle bedrijfsactiviteiten van Top Installatiegroep overgenomen. Met de overname groeit Hoppenbrouwers naar 22 vestiging en zijn we ook in de noordelijke regio van...

‘Meet the President’ evenement VNO-NCW bij Hoppenbrouwers Techniek

Op donderdag 16 maart bracht ondernemersnetwerk VNO-NCW een bezoek aan Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout waar zij het ‘Meet the President’ evenement bijwonen. Tijdens dit evenement gaat Henny de Haas,...

Hoppenbrouwers hoofdsponsor Victoria’25

Bij Hoppenbrouwers zijn wij op vele terreinen maatschappelijk betrokken. Wij onderstrepen het belang om mensen bij elkaar te brengen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Zeker ook op sportgebied.

Eerste instromers geslaagd voor nieuw zij-instroomtraject Beveiliging

Maar liefst acht zij-instromers verlegden afgelopen november hun grenzen en stapten in een zij-instroomtraject om zichzelf op te laten leiden tot hulpmonteur bij Hoppenbrouwers Techniek. Met een afwisselend pakket...

Jaarverslag 2022: Groei met 24%

De dynamische marktomstandigheden van 2022 vormden geen barrière voor groei van ons familiebedrijf. 2022 sluiten we af met een omzet van 313 miljoen. Lees meer in ons jaarverslag.

Wij openen onze deuren!

Kennis maken met Hoppenbrouwers Techniek? Op zaterdag 18 maart brengen wij  van 10.00 uur tot 15.00 uur techniek tot leven tijdens de open dag in Udenhout. Langskomen op een...

Trendrapport food industrie gepresenteerd op kennisevent Data & Food

Sprekers van o.a. Bolletje, de Efteling en Mars namen onze klanten tijdens het kennisevent Data & Food op donderdag 26 februari mee in de laatste inzichten en trends binnen...

Hoppenbrouwers benoemt Raad van Commissarissen

Met trots maken wij onze Raad van Commissarissen bekend. Lex Kerssemakers wordt voorzitter van de RvC en financieel specialist en Family Officer Angelique Poiesz vervult de functie van commissaris....

Hoppenbrouwers Techniek krijgt voor tweede jaar op rij Top Employer Award toegekend

Met trots mogen wij ons voor het tweede jaar op rij Top Employer noemen. De award is een kroon op de vooruitstrevende aanpak van ons HR-team. En daar zijn...

Consumentenplatform ‘Hoppenbrouwers Thuis’ vestigt in ‘s-Hertogenbosch

Het consumentenplatform ‘Hoppenbrouwers Thuis’ krijgt een nieuw hoofdkwartier: op 1 april 2023 verhuist de jongste discipline van de technisch dienstverlener naar Bedrijventerrein De Herven in ‘s-Hertogenbosch.

Hoppenbrouwers aanwezig bij Productie Proces Automatisering-event

Op 24 januari aanstaande is Hoppenbrouwers Techniek aanwezig bij Productie Proces Automatisering-event in het congrescentrum ‘Hart van Holland’ in Nijkerk. Tijdens dit event wordt er ingezoomd op de energietransitie,...

Alle disciplines in één project bij het Dichterskwartier

De opbouw van 220 appartementen met centrale parkeergarage en 2 commerciële ruimten, verdeeld over 5 appartementsgebouwen; daar zag projectleider Robert Kragt van onze vestiging in Almelo wel uitdaging in....