Bouw van nieuw pand Hoppenbrouwers Dongen gestart

Met één druk op de knop door Hoppenbrouwers en Hans Slagboom, de nieuwe burgemeester van Dongen, is het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe pand voor Hoppenbrouwers Dongen. Ondanks de uitdagingen met de lokale netcongestie heeft Hoppenbrouwers een slimme oplossing gevonden om de bouw door te laten gaan.

Hoppenbrouwers Dongen focust op elektrotechnische– en beveiligingsoplossingen voor utiliteitsgebouwen. Het nieuwe pand van 2.500 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen, biedt deze Hoppenbrouwers-vestiging de ruimte om haar capaciteit te vergroten voor zowel lokale als centrale markten.

“We bouwen een duurzaam en toekomstbestendig bedrijfspand dat twee keer zo groot wordt als ons huidige pand, en dat zonder een verzwaarde netaansluiting,” vertelt Jaap Schaffelaars, vestigingsleider Hoppenbrouwers Dongen. “Met de nieuwe ruimte kunnen we onze dienstverlening verbeteren en de technische sector in Dongen versterken, wat goed is voor de werkgelegenheid en kennis in de regio.”

Burgemeester Hans Slagboom voegt toe: “De bouw van dit nieuwe pand markeert een belangrijke stap voor onze gemeenschap. Het staat symbool voor innovatie, duurzame groei en versterking van onze lokale economie. Samen bouwen we aan een toekomst vol kansen.”

Slimme energiestrategie

Begin 2023 kocht Hoppenbrouwers een stuk grond in Dongen voor uitbreiding. Maar een grote uitdaging dook op: een minimale energieaansluiting van 3×80 ampère, genoeg voor slechts een warmtepomp en één laadpaal.

In plaats van bij de pakken neer te zitten, koos Hoppenbrouwers voor een innovatieve aanpak met intelligent energiemanagement en duurzame energieopwekking. “Met gedetailleerde simulaties hebben we onze piekmomenten en energiebehoefte in kaart gebracht. Zo kunnen we onze energie slim afstemmen en onze milieu-impact beperken,” legt Jaap uit.

Een accupakket van 200 kWh en 134 zonnepanelen zorgen voor energieopslag en -opwekking. Een centrale elektrische warmtepompinstallatie levert duurzame verwarming en koeling. Dit past perfect bij Hoppenbrouwers’ ambitie om tegen 2030 geen directe CO2-uitstoot meer te hebben.

Hoppenbrouwers laat met deze slimme aanpak en duurzame keuzes zien dat groei en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. Bouwbedrijf Hercuton is de vertrouwde partner voor dit project.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief