Hoppenbrouwers krijgt groen licht voor innovatieve nieuwbouw in Dongen

Met trots kondigt Hoppenbrouwers aan dat de bouwvergunningen voor een geheel nieuw innovatief pand in Dongen rond zijn. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt en de weg vrijgemaakt voor de start van haar bouwplannen.

De recent goedgekeurde bouwplannen voor de nieuwe locatie aan de Zandeweg omvatten een modern pand van 2.500 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen, speciaal ontworpen om de operationele capaciteit voor al haar specialismen uit te breiden. Ondanks de lokale uitdagingen met netcongestie die een verzwaarde aansluiting bemoeilijken, gaat Hoppenbrouwers deze te lijf met een intelligente energiestrategie. Deze aanpak stelt Hoppenbrouwers in staat om belangrijke stappen vooruit te zetten in haar groeiambities.

“Met onze nieuwbouwplannen laten we echt zien dat duurzaamheid en groeien hand in hand met elkaar gaan,” vertelt Jaap Schaffelaars, vestigingsleider in Dongen. “We stappen volledig over op elektriciteit en zetten in op een slimme energiestrategie. Hierdoor blijven we, ondanks de beperkte netaansluiting (3×80 ampère) door netcongestie, op elk moment van de dag volledig operationeel. Met de extra ruimte verbeteren we onze diensten, creëren we werkgelegenheid én versterken we de technische sector in Dongen”, voegt hij eraan toe.

 

Uitdagingen

Met de wens om verder uit te breiden, verwierf Hoppenbrouwers begin 2023 een stuk grond in Dongen. Het begin van een nieuw hoofdstuk, resulteerde al snel in een enorme uitdaging. Terwijl de voorbereidingen voor de bouw al volop in gang waren, berichtte de netbeheerder dat de aanvraag voor een energieaansluiting was verlopen. Met de actueel spelende netcongestie-problematiek, kreeg Hoppenbrouwers een netaansluiting van 3×80 ampère; nét voldoende voor een warmtepomp en één laadpaal.

“Je krijgt dit als uitdaging op je bord, maar je hebt ook gelijk het gevoel: dit gaan we regelen. We zijn het écht gaan benaderen als een kans” vertelt Jaap. “Na een reeks intensieve brainstormsessies en geavanceerde energiesimulaties bedachten we een intelligente energiestrategie waarmee we het gebouw, zelfs met een beperkte aansluiting, volledig operationeel kunnen houden”, vervolgt hij.

“Je krijgt dit als uitdaging op je bord, maar je hebt ook gelijk het gevoel: dit gaan we regelen. We zijn het écht gaan benaderen als een kans”

Jaap SchaffelaarsVestigingsleider Hoppenbrouwers Dongen

Aanpak

Hoppenbrouwers tackelt de uitdaging op het energienet met een tweeledige aanpak: door intelligent energiemanagement en de inzet van duurzaam opgewekte energie. “Met behulp van energiesimulaties verkregen we inzicht in onze piekmomenten en de structuur van onze energiebehoefte,” vertelt Jaap. “Dankzij een slim energiemanagementsysteem dat handelt op de energiemarkt en voorspellingen doet op basis van ons energieverbruik, kunnen we onze energieconsumptie slim afstemmen op onze behoeften en zetten we vol in op duurzaam energiegebruik”, voegt hij toe.

Hoppenbrouwers implementeert een accupakket van 200kWh voor energieopslag en installeert 134 zonnepanelen voor de opwekking van zonne-energie, in lijn met de ambitie om tegen 2030 geen directe CO2 -uitstoot meer te hebben. Verder zorgt een elektrische warmtepompinstallatie voor een duurzame verwarming van het nieuwe pand, wat bijdraagt aan deze ambitie.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Meer nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief