Blik op 2030: de toekomstvisie van Hoppenbrouwers

 

Het jaar 2022 ging voor Hoppenbrouwers Techniek bijzonder goed van start. Wij ontvingen namelijk het certificaat Top Employer, dat wil zeggen dat we uitblinken met ons goede hr-beleid. Een van de redenen dat wij deze award ontvingen is omdat we een duidelijke toekomstvisie hebben en die ook duidelijk doorvertalen in ons hr-beleid. Als we kijken naar 2030, waar willen we dan naartoe? We vertellen meer over de Hoppenbrouwersplannen voor de komende acht jaar.  

Richten we onze blik op 2030, dan zetten we sterk in op de volgende vijf pijlers.

Pijler 1 | Onze medewerkers

We beginnen met het allerbelangrijkste: onze medewerkers. Voor hen willen we een aantrekkelijke werkgever blijven, die helpt om dromen waar te maken. Onze werknemers staan altijd op nummer één. Wij willen dat iedereen zich hier thuis voelt en dat specifieke Hoppenbrouwers-DNA ontwikkelt.   

“Ik vind het heel goed dat het bedrijf in zijn medewerkers investeert. Daarom zeg ik voluit tegen iedereen die het horen wil: ‘het is hier goed geregeld.”

Bob Kraaijeveld, zij-instromer

Pijler 2 | Onze klanten

Tevreden medewerkers worden op de voet gevolgd door tevreden klanten. Het een kan niet zonder het ander. Wij zijn er trots op dat Hoppenbrouwers de hoogste klanttevredenheid in de branche heeft. Een verrassende en excellente klantbeleving, daar streven we naar, nu en in 2030.

“Ons doel? Een klantbeleving van 9+.” – René van Loon, directeur verkoop

Een Hoppenbrouwersbeleving voor iedereen

René van Loon, directeur verkoop: “We hebben steeds meer inzicht in wat klanten willen en hier spelen we op in door focus aan te brengen in onze dienstverlening. Door onze krachten en expertise steeds meer te bundelen willen we elke klant, in welke regio of met wat voor vraagstuk dan ook, dezelfde positieve Hoppenbrouwersbeleving geven.”

Op alle specialismen en product-marktcombinaties is Hoppenbrouwers een autoriteit, we bevinden ons in de top 3 van de markt. En dat willen we graag zo houden. Dus op lange termijn krijgt dit onze onverminderde aandacht.

http://Waar%20techniek%20leeft?%20Overal.%20Ervaar%20het%20bij%20Hoppenbrouwers%20Techniek.

Pijler 3 | Duurzaamheid

De wereld beter, schoner, veiliger en duurzamer maken: het is mogelijk met technische oplossingen. Wij gaan de komende jaren nóg meer klanten helpen om hun duurzaamheidsambities waar te maken. We staan te popelen om er mee aan de slag te gaan. Zo dragen we bij aan een betere wereld voor ons allemaal. En uiteraard werken we daarbij CO2-neutraal en richten we onze processen circulair in.

Slimme ontwikkelingen

Innovaties en duurzaamheid gaan hand in hand. De zonnepanelen op ons dak zorgen voor stroom en zijn enorm groen. Door een warmtepomp stijgt het energielabel van een kantoorpand. En zelfs simpele ledverlichting bespaart al tachtig procent stroom vergeleken met een gloeilamp. Allemaal resultaten van slimme technische ontwikkelingen.

Wij voelen het heel sterk: werken bij Hoppenbrouwers is niet alleen werken in de techniek, maar werken aan een duurzame toekomst.

Hoppenbrouwers Techniek hielp elho mee met vergroenen

Hoppenbrouwers zorgt voor:

0
kW opgewekte zonnestroom
0
liter schoon drinkwater
0
Zonnepanelen
0
beveiligingsinstallaties

En wanneer jij dit leest, zijn deze cijfers alweer gestegen! 

http://Wij%20bundelen%20graag%20onze%20krachten%20en%20nemen%20zowel%20hardware%20als%20software%20engineering%20uit%20handen.%20Maak%20kennis%20met%20Hoppenbrouwers%20Techniek.

Pijler 4 | Techniek

De techniek is onze wereld en krijgt richting 2030 een nog grotere rol binnen de samenleving. En dus ook binnen onze organisatie. Al onze processen zijn door de technologische ontwikkelingen gedigitaliseerd, datagedreven en predictive.

Hierdoor werken wij, als platte netwerkorganisatie, super efficiënt. Mens en techniek vormen steeds meer een eenheid. Als system integrator zijn wij de ideale partner met alle kennis in huis. Wij hebben de ambitie om uit te groeien tot dé autoriteit in alle markten die wij bedienen. Daar werken we naar toe, elke dag weer.

Pijler 5 | Organisatie

Hoppenbrouwers is niet één organisatie, maar bestaat uit vele kleinere bedrijven; je ziet ons inmiddels in heel Nederland. In onze visie voor 2030 zien we ons netwerk liefst nóg verder groeien, met meer lokale vestigingen. We bouwen gestaag verder aan ons bedrijf, dat functioneert als een kennisnetwerkorganisatie.

“De basisgedachte achter deze teams is dat onze medewerkers een vast team hebben met een thuisbasis waar zij zich op hun plek voelen.” 

Corné de Meijer, adjunct-directeur

Meer lezen

Met toekomstvisie ontvangt Hoppenbrouwers Top Employer Award

Het jaar 2022 ging voor Hoppenbrouwers Techniek bijzonder goed van start. Wij ontvingen namelijk het certificaat Top Employer, dat wil zeggen dat we uitblinken met ons goede hr-beleid. Een...

De Top Employer Award zet Hoppenbrouwers op de kaart

Hoera voor Hoppenbrouwers! Wij ontvingen het Top Employer 2022 certificaat. Een unieke award toegekend aan organisaties met een uitstekend personeelsbeleid. Fantastisch nieuws, dus laat de champagne maar knallen. Maar...

 Hoppenbrouwers ontvangt award. “Ons doel: de beste blijven.”

De beste worden, zijn én blijven voor je medewerkers, daar zijn we bij Hoppenbrouwers 24/7 mee bezig. Goed zijn voor onze mensen zit inmiddels in ons DNA. Bij Hoppenbrouwers...

Techniek leeft bij Hoppenbrouwers

Dus ook in jou! Elke dag werken wij met plezier en passie voor het technische vak aan prachtige projecten. Grote en kleine, door het hele land. Door ons werk...