Luchtbehandeling voor kantoren

Verbeter de luchtkwaliteit op de werkvloer en er ontstaat een positieve kettingreactie. Het draagt bij aan een prettige werksfeer, verhoogt de productiviteit en beperkt het ziekteverzuim. Met die drie voordelen is het logisch dat jij als kantooreigenaar eens polshoogte wilt nemen over de mogelijkheden. Hoe kun jij de luchtkwaliteit op de werkvloer verbeteren?
We kunnen het uitgebreid hebben over planten die lucht zuiveren en het kiezen van de juiste vloerbedekking. Maar niets verbetert de luchtkwaliteit op de werkvloer zo goed als een luchtbehandelingskast. Dit systeem kan filteren, verwarmen en koelen. Sommige varianten zorgen er bovendien voor dat jij de luchtvochtigheid op de juiste waardes houdt – tussen de 35 en 45 procent. Dat verbetert de luchtkwaliteit enorm.
In 2020 was luchtkwaliteit logischerwijs een veelbesproken onderwerp. Laten wij echter vooropstellen dat een luchtbehandelingskast niet voorkomt dat medewerkers corona krijgen. Er bestaan namelijk geen filters die de bacteriën kunnen tegenhouden. Maar een luchtbehandelingskast ververst wel de ruimte met buitenlucht. Dat komt overeen met het advies van het RIVM.
‘Past de installatie nog bij het huidige kantoorpand?’ Het is een vraag die vaak later of zelfs nooit wordt gesteld nadat de luchtbehandelingskast geïnstalleerd is. Daar valt veel winst te halen. Bedrijven groeien. Wanneer het aantal medewerkers toeneemt, worden ruimtes wel heringericht. Maar de luchtbehandelingskast die nog is ingesteld voor drie man, blijft onveranderd. En daar zit de crux.
Een klimaatinstallatie die is ingericht voor tien man werkt in het begin optimaal. Maar wanneer daar vijf nieuwe medewerkers bijkomen, presteert het systeem onder de maat. En ook vanuit de wet- en regelgeving is het belangrijk om kritisch te blijven kijken. Meer mensen in het kantoor betekent bijvoorbeeld ook dat de luchtbehandeling beter moet presteren.
Dat kantooreigenaren hier vrijwel niet van op de hoogte zijn, is begrijpelijk. Jij bent bezig met je corebusiness. Een goed binnenklimaat is daar geen onderdeel van. Daarom ligt de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de luchtkwaliteit op de werkvloer ook bij de installateur. Hij moet bijsturen, adviseren en huidige oplossingen herzien. Dat betekent regelmatig bij je aankloppen en de tijd nemen om veranderingen door te spreken. Die taak nemen we bij Hoppenbrouwers uitermate serieus als business partner.
Verbeter met ons de luchtkwaliteit op de werkvloer. Ook wanneer de werkomgeving verandert, klop je bij ons aan.