Tips voor het reinigen van zonnepanelen

De natuurlijke vijanden van zonnepanelen? Vogelpoep, zand, stuifmeel en bladeren. Daardoor vangen jouw zonnepanelen minder zonnestralen op en werken ze niet optimaal. Het is daarom verstandig om eens in de twee jaar water en een borstel te gebruiken. Dat kun je zelf doen, maar als je zonnepanelen van Hoppenbrouwers hebt, kun je er ook een onderhoudscontract voor afsluiten. Wij geven tips.

Zonnepanelen reinigen doe je vooral voor de opbrengst. Als er viezigheid op de panelen terechtkomt, werken ze nou eenmaal niet goed.

Zelf aan de slag:

We geven een aantal tips voor het zelf reinigen van zonnepanelen.

Creëer een veilige situatie

Reinig alleen zelf zonnepanelen op een laag pannendak of op een plat dak. En doe dat alleen als het op een veilige manier kan: op de eerste plaats voor jezelf, maar ook voor je zonnepanelen. Als je per ongeluk op een paneel stapt, valt dat helaas niet onder de garantie.

Gebruik de juiste materialen

Natuurlijk boen je het liefst zo snel mogelijk al het vuil eraf. Maar gebruik je een te harde borstel of schoonmaakmiddel, dan schrob je de beschermende coating van de zonnepanelen. De schoonmaakbeurt werkt dan averechts: het vuil hecht zich aan het paneel en bij bijtende poetsmiddelen kunnen ook de rubbers en afdichtingen kapotgaan. Zachte borstel? Check.

Zonnepanelen schoonmaken met kraanwater?

We adviseren om zonnepanelen nooit schoon te maken met kraanwater. Vergelijk het reinigen van zonnepanelen met het schoonmaken van een auto. Als je op een zonnige dag met kraanwater poetst, droogt het oppervlak te snel op en brandt de kalk meteen in de lak. Kalkvrij water is de oplossing

Zonnepanelen laten reinigen

Heb je zonnepanelen van Hoppenbrouwers Techniek? Dan reinigen wij de zonnepanelen graag voor je, of die nu op een laag en plat of op een hoog en schuin dak liggen. We creëren een veilige situatie. Als je voor een onderhoudscontract kiest, komen wij eens in de twee jaar langs, zodat jouw panelen alle zonnestralen weer opvangen. Woon je in een bosrijke omgeving en heb je veel last van viezigheid op de zonnepanelen? Dan komen we gewoon wat vaker langs.

Onze experts vertellen je de mogelijkheden van een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Stap voor stap: zonnepanelen op het dak

StappenplanZonnepanelen
Lees meer over Stap voor stap: zonnepanelen op het dak

Hoe goed zijn Jinko-zonnepanelen?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Hoe goed zijn Jinko-zonnepanelen?

Zonnepanelen: veiligheid staat voorop

BlogTrendsWetgevingZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: veiligheid staat voorop

Alles over teruglevering en een overvol elektriciteitsnetwerk

BlogDuurzaamTrendsWetgevingZonnepanelen
Lees meer over Alles over teruglevering en een overvol elektriciteitsnetwerk

Zonnepanelen? Gebruik je opgewekte zonne-energie zelf

BlogBesparenDuurzaamTrendsZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen? Gebruik je opgewekte zonne-energie zelf

Brandveiligheid bij zonnepaneel installaties

TrendsZonnepanelen
Lees meer over Brandveiligheid bij zonnepaneel installaties

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *