De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Goed nieuws voor iedereen die al in zonnepanelen heeft geïnvesteerd of dit overweegt: de salderingsregeling blijft behouden. Dit zorgt voor een grote opluchting en maakt zonnepanelen een nog aantrekkelijkere optie voor huishoudens en kleine bedrijven.

Wat is de salderingsregeling?

Deze regeling maakt het mogelijk om de elektriciteit die je niet direct gebruikt, maar wel opwekt met je zonnepanelen, terug te leveren aan het net. De waarde hiervan wordt afgetrokken van je energierekening, wat leidt tot leuke besparingen op je energierekening.

Recent besluit van de Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft op 13 februari 2024 het voorstel om de salderingsregeling af te bouwen, afgewezen. Dit betekent dat de regeling voorlopig ongewijzigd blijft, waardoor eerder voorgestelde plannen voor een geleidelijke afbouw niet doorgaan.

Wat betekent dit voor jou?

Door de bevestiging dat de salderingsregeling blijft bestaan, wordt het aanschaffen van zonnepanelen een nog slimmere keuze voor jouw huishouden. Dit is niet alleen goed nieuws voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Het stimuleert duurzame energieproductie en vermindert afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

De toekomst van zonne-energie

Met de bevestiging dat de salderingsregeling blijft bestaan, is het een ideaal moment om te investeren in zonnepanelen. Ze zijn niet alleen betaalbaarder en efficiënter geworden, maar met de regeling intact, is de terugverdientijd ook nog eens een stuk korter. En door het toevoegen van een thuisbatterij aan je zonnesysteem, kun je de efficiëntie van je energiegebruik verder optimaliseren. Een thuisbatterij slaat overtollige zonne-energie op voor gebruik wanneer de zon niet schijnt, waardoor je nog meer controle krijgt over je energieverbruik en -kosten.

De huidige lage prijzen voor zonnepaneelinstallaties, gecombineerd met de zekerheid rondom de salderingsregeling, bieden een unieke kans. We kijken graag met je mee naar installatiemogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Alles over teruglevering en een overvol elektriciteitsnetwerk

BlogDuurzaamTrendsWetgevingZonnepanelen
Lees meer over Alles over teruglevering en een overvol elektriciteitsnetwerk

Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

BlogDuurzaamZelf stroom opwekken
Lees meer over Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

Brandveiligheid bij zonnepaneel installaties

TrendsZonnepanelen
Lees meer over Brandveiligheid bij zonnepaneel installaties

Ontvang onze nieuwsbrief