Hazenpad

Groeiende rol voor zonen

Een familiebedrijf kijkt verder dan een kwartaal. Met onze langetermijnvisie borgen we de toekomst van ons bedrijf. Henny de Haas denkt nog niet aan zijn pensioen. Maar mocht die tijd komen, dan staat de volgende generatie klaar. Zijn drie zonen Tom, Ruud en Thijs zijn al geruime betrokken bij Hoppenbrouwers en zijn actief in diverse lagen van de organisatie.

TomRuudThijs

Samen groeien

De heren groeien samen; ze overleggen regelmatig, samen met hun vader en onderling, over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot het familiebedrijf. Om de zes maanden reflecteren ze op hun persoonlijke groei en de bedrijfsontwikkeling met de Raad van Commissarissen, iets wat ze bijzonder waarderen. Deze gesprekken ervaren ze als enorm waardevol. Alle drie werken dagelijks aan het halen van hun persoonlijke doelen.

Tom de Haas: ‘Ik denk steeds meer als een ondernemer.’

 

Tom, de oudste zoon van Henny, is al sinds 2010 betrokken bij Hoppenbrouwers. Na zijn studie hbo Technische Bedrijfskunde startte hij in 2016 in het team Verbeteren & Vernieuwen. De afgelopen jaren heeft hij zich, sneller dan verwacht, klaargestoomd voor de rol van vestigingsleider in Dongen. Hij geeft daar per 1 februari 2022 leiding aan zo’n 120 mensen. Samen met zijn team zet hij de eerste stappen naar de bouw van de nieuwste vestiging van Hoppenbrouwers, die het meest duurzame gebouw in hun portfolio zal worden.

Ruud de Haas: ‘Een interessante stap vooruitgezet’

Ruud, de middelste zoon, ging in 2018 direct aan de slag bij Hoppenbrouwers nadat hij zijn hbo-opleiding Werktuigbouwkunde afrondde. Zijn professionele groei begon met de Hogere Installatietechniek voor Werktuigbouwkundige installaties (HIT-W). Hij doorliep binnen het familiebedrijf diverse functies, waaronder die van tekenaar en projectcoördinator. Nu heeft hij de rol van projectleider op zich genomen. Momenteel leidt hij een grootschalig project bij ASML, waar hij verantwoordelijk is voor het operationele aspect.

Thijs de Haas: ‘Vooruitgang gaat sneller dan verwacht’

Thijs, de jongste zoon van het gezin, werkte naast zijn studie bij Hoppenbrouwers. Daar heeft hij onder meer meegewerkt in het magazijn, en deed hij ervaring op in de buitendienst, panelenbouw, én industriële automatisering. Nadat hij zijn hbo-diploma Mechatronica behaalde, startte Thijs als werkvoorbereider op de afdeling Water & Infra. Nu is hij is als projectleider in opleiding in 2024 betrokken bij Porthos, het grootste Nederlandse project voor CO2-reductie, op de Maasvlakte

Relevante artikelen

Ontvang onze nieuwsbrief