Hazenpad

Groeiende rol voor zonen

Een familiebedrijf kijkt verder dan een kwartaal. Met onze langetermijnvisie borgen we de toekomst van ons bedrijf. Henny de Haas denkt nog niet aan zijn pensioen. Maar mocht die tijd komen, dan staat de volgende generatie klaar. Zijn drie zonen Tom, Ruud en Thijs maakten het afgelopen jaar mooie stappen.

Stappen richting toekomst

Tom, de oudste zoon van Henny, is al sinds 2010 betrokken bij Hoppenbrouwers. Na zijn studie hbo Technische Bedrijfskunde startte hij in 2016 in het team Verbeteren & Vernieuwen. De afgelopen jaren heeft hij zich, sneller dan verwacht, klaargestoomd voor de rol van vestigingsleider in Dongen. Hij geeft daar per 1 februari 2022 leiding aan zo’n 120 mensen. Middelste zoon Ruud is na het behalen van zijn hbo-opleiding Werktuigbouwkunde in 2018 begonnen met leren en werken bij Hoppenbrouwers. Al snel startte hij met de opleiding Hogere Installatietechniek voor Werktuigbouwkundige installaties (HIT-W). Nu maakt hij de stap naar projectcoördinator waarvoor hij een team aan het samenstellen is vanuit de vestiging in Udenhout. Thijs, de jongste telg van het gezin, heeft altijd naast zijn studie bij Hoppenbrouwers gewerkt, zoals in het magazijn en in de panelenbouw. In maart 2021 heeft hij zijn diploma hbo Mechatronica behaald en werkt sindsdien als werkvoorbereider bij Industriële Automatisering, afdeling Water.

Ambities waarmaken

Alle drie de jongens zijn ambitieus. Een houding die naadloos aansluit bij ons DNA. Tom geeft aan: ‘Als je bij Hoppenbrouwers je ambitie aangeeft en laat zien dat je het wil en kan, dan is de kans groot dat je dat kunt bereiken. Als je collega’s op de hoogte zijn van je ambitie, is het vaak dat ze je gaan helpen om die ambitie waar te maken. Dat heb ik ook ervaren met mijn doel om vestigingsleider te worden. Ik ben eerder bij zaken betrokken en heb trainingen gevolgd die ik als werkvoorbereider normaal niet zou doen.’ Ruud doet min of meer een oproep aan mensen om zijn team te komen versterken. Hij wil binnen werktuigbouwkunde de grotere projecten gaan oppakken. En ook Thijs stopt zijn ambities niet onder stoelen of banken, hij wil als werkvoorbereider in korte tijd zo veel mogelijk meters maken op verschillende projecten om over twee of drie jaar een volgende stap te kunnen maken.

Leren om een inspiratiebron te zijn

De heren zijn zich bewust van de snelle groei en het bestaansrecht van het bedrijf en waarderen hierin de langetermijnvisie van hun vader. Ze zien hem als een leider die zijn verantwoordelijkheden neemt en er op de juiste momenten staat. De jongens zeggen hierover: “Tijdens de cyberaanval was hij een heuse crisismanager, maar ook met de presentatie van de visie 2030 neemt hij een duidelijke rol als leider in. Hij is open en eerlijk. Hij neemt mensen mee in zijn gedachtengoed, maar laat mensen ook zelf meedenken. Hij leert ons een inspiratiebron voor de omgeving te zijn. Hij kan goed delegeren, maar heeft ook overal een mening over. Als je die mening niet op het bedrijf hoort, dan horen we die wel aan de keukentafel. Hij verwacht daarin ook een proactieve bijdrage van ons.”

Relevante artikelen

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *