8 redenen om jouw bedrijf te verduurzamen

Als duurzaamheid nog niet op de bedrijfsagenda staat, dan wordt het nu echt tijd. Milieubewuste keuzes brengen namelijk een heleboel voordelen met zich mee. Hier lees je 8 redenen waarom verduurzamen een slimme zet is. Laat je overtuigen.

Per 1 januari 2023 moeten grote kantoren minimaal energielabel C hebben. Geen enkel bedrijfspand ontkomt aan deze energielabelverplichting. Wat de energietransitie inhoudt en wat je als kantoor kunt doen om te verduurzamen, lees je hier.

1. Verminder het energieverbruik

Door zonnepanelen, een warmtepomp en duurzame verlichting te installeren, daalt het energieverbruik vanzelf. Inclusief de kostenpost. Behoorlijk belangrijk voor alle bedrijven die nadenken over duurzame maatregelen. Hier geldt wel: goedkoop is duurkoop. Investeer daarom altijd in hoogwaardige installaties en heb er langer profijt van.

Duurzame energie van Hoppenbrouwers voor kantoren

3. Prettige werkomgeving

Door de energiebesparings- en informatieplicht voelen duurzaamheidsinvesteringen misschien als een ‘moetje’. Maar zie het liever als een cadeau. Aan jezelf en aan je collega’s. Door goede isolatie is het pand in de zomer aangenamer, omdat het goed koel blijft en in de winter juist lekker warm. Betere ventilatie en slimme meters dragen bij aan een fijner binnenklimaat. Creëer zo een prettigere werkomgeving voor iedereen.

Elektrotechnische installaties bij Avans+

5. Groene uitstraling

Het is onder millennials heel normaal om dagelijks rekening te houden met hun bijdrage aan het milieu. Steeds meer mensen maken milieubewuste en maatschappelijke keuzes en verwachten van bedrijven hetzelfde. Bijna driekwart van de consumenten vindt dat organisaties een positieve bijdrage aan de maatschappij moeten leveren, blijkt uit onderzoek. Het verduurzamen van jouw bedrijf is dus ook interessant voor een groen imago. Zet die boodschap kracht bij met duurzaamheidsmaatregelen.

Projectleider Bas Tekath beantwoordt veelgestelde vragen over de energietransitie.

6. Toekomstbestendig

Begin nu met het verduurzamen van jouw bedrijf en wees voorbereid op de toekomst. Wet- en regelgeving zal er zeker niet minder op worden en juist eerder toenemen. Door nu te starten, kun je investeringen makkelijker spreiden. Stap dit jaar over op zonnepanelen, isoleer het pand daarna en kies vervolgens voor een warmtepomp.

Zonnepanelen bij Technische unie Utrecht

7. Alles voor het klimaat

Eigenlijk is de laatste reden die ene waar we het allemaal voor doen: de opwarming van de aarde afremmen. Misschien voelt het alsof die paar ledlampen, zonnepanelen en duurzame installaties geen zoden aan de dijk zetten, maar bedenk je dan dat alles helpt. Iedere aanpassing heeft nut. Misschien is het niet direct meetbaar, maar zo draag jij je maatschappelijke steentje bij aan een duurzame omgeving.

Toekomstige steden zijn groen

8. Geen tijd verloren

De ommezwaai naar een duurzame organisatie maak je efficiënter met een professionele partner. Hoppenbrouwers geeft een vakkundige en eerlijke mening en voert de werkzaamheden van A tot Z uit. Onze adviserende rol en kennis als business partner én installatiebedrijf: met die gouden combinatie haal jij de beste duurzame oplossingen jouw bedrijf binnen.

Maak kennis met een van onze adviseurs en laat je bijpraten over de mogelijkheden.

Clusterleider duurzame energie Wouter Hendrickx van Hoppenbrouwers Techniek

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons via 013-5117238 of vul dit formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Wouter Hendrickx - Clusterleider Duurzame Energie