Als duurzaamheid nog niet op de bedrijfsagenda staat, dan wordt het nu echt tijd. Milieubewuste keuzes brengen namelijk een heleboel voordelen met zich mee. Hier lees je 8 redenen waarom verduurzamen een slimme zet is. Laat je overtuigen.

Per 1 januari 2023 moeten grote kantoren minimaal energielabel C hebben. Geen enkel bedrijfspand ontkomt aan deze energielabelverplichting. Wat de energietransitie inhoudt en wat je als kantoor kunt doen om te verduurzamen, lees je hier.

1. Verminder het energieverbruik

Door zonnepanelen, een warmtepomp en duurzame verlichting te installeren, daalt het energieverbruik vanzelf. Inclusief de kostenpost. Behoorlijk belangrijk voor alle bedrijven die nadenken over duurzame maatregelen. Hier geldt wel: goedkoop is duurkoop. Investeer daarom altijd in hoogwaardige installaties en heb er langer profijt van.

2. Regelgeving

De wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid is voor veel bedrijven de doorslaggevende factor om hier in te investeren. Zo draagt de energiebesparingsplicht je op om actie te ondernemen als je meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruikt. Ook moeten kantoren vanaf 2023 minimaal energielabel C dragen. Voer je geen duurzame maatregelen uit? Weet dan dat de overheid steeds actiever controleert en beboet.

Wist je dat de investering goedkoper is dan de boetes die de overheid uitdeelt? In de regel is dit zelfs het dubbele dan wat je eigenlijk zou hebben betaald voor de maatregelen.

Bekijk welke wet- en regelgeving over energiebeheersing betrekking heeft op jouw bedrijf.

Lees het blog

3. Prettige werkomgeving

Door de energiebesparings- en informatieplicht voelen duurzaamheidsinvesteringen misschien als een ‘moetje’. Maar zie het liever als een cadeau. Aan jezelf en aan je collega’s. Door goede isolatie is het pand in de zomer aangenamer, omdat het goed koel blijft en in de winter juist lekker warm. Betere ventilatie en slimme meters dragen bij aan een fijner binnenklimaat. Creëer zo een prettigere werkomgeving voor iedereen.

4. Ontvang subsidie

De overheid gooit je niet zomaar in het diepe, maar werpt een reddingsboei in de vorm van de ISDE. Dit zijn subsidies voor zakelijke gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld een tegemoetkoming aanvragen voor warmtepompen en zonneboilers. Ook betaal je geen btw voor zonnepanelen.

De overheid heeft klimaatdoelen en lange termijnplannen vastgelegd. Het doel is om, naast de energielabelverplichting voor kantoren, in 2030 de CO2-uitstoot te hebben gehalveerd en nieuwbouwwoningen Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG) te bouwen.

Zoek je een eerlijke en deskundige gesprekspartner voor energiebeheersing, iemand die je begeleidt in het doolhof van subsidievoorwaarden en mogelijkheden? Schakel ons dan in. Van adviseren en formulieren invullen tot aan installeren: Hoppenbrouwers Techniek begeleidt je van begin tot eind.

Ga met ons in gesprek

5. Groene uitstraling

Het is onder millennials heel normaal om dagelijks rekening te houden met hun bijdrage aan het milieu. Steeds meer mensen maken milieubewuste en maatschappelijke keuzes en verwachten van bedrijven hetzelfde. Bijna driekwart van de consumenten vindt dat organisaties een positieve bijdrage aan de maatschappij moeten leveren, blijkt uit onderzoek. Het verduurzamen van jouw bedrijf is dus ook interessant voor een groen imago. Zet die boodschap kracht bij met duurzaamheidsmaatregelen.

6. Toekomstbestendig

Begin nu met het verduurzamen van jouw bedrijf en wees voorbereid op de toekomst. Wet- en regelgeving zal er zeker niet minder op worden en juist eerder toenemen. Door nu te starten, kun je investeringen makkelijker spreiden. Stap dit jaar over op zonnepanelen, isoleer het pand daarna en kies vervolgens voor een warmtepomp.

7. Alles voor het klimaat

Eigenlijk is de laatste reden die ene waar we het allemaal voor doen: de opwarming van de aarde afremmen. Misschien voelt het alsof die paar ledlampen, zonnepanelen en duurzame installaties geen zoden aan de dijk zetten, maar bedenk je dan dat alles helpt. Iedere aanpassing heeft nut. Misschien is het niet direct meetbaar, maar zo draag jij je maatschappelijke steentje bij aan een duurzame omgeving.

8. Geen tijd verloren

De ommezwaai naar een duurzame organisatie maak je efficiënter met een professionele partner. Hoppenbrouwers geeft een vakkundige en eerlijke mening en voert de werkzaamheden van A tot Z uit. Onze adviserende rol en kennis als business partner én installatiebedrijf: met die gouden combinatie haal jij de beste duurzame oplossingen jouw bedrijf binnen.

Heb je een vraag?

Neem contact met mij op. Ik help je graag.

Wouter Hendrickx

Programmamanager Duurzaam Ondernemen

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

De laadpaal voor thuis: hoe zit dat?

Blog
Lees meer over De laadpaal voor thuis: hoe zit dat?

Zo presteert jouw warmtepomp op z’n best

BlogHybride warmtepompen
Lees meer over Zo presteert jouw warmtepomp op z’n best

Alles wat je moet weten over de ISDE subsidie

BlogBesparenDuurzaamZonnepanelen
Lees meer over Alles wat je moet weten over de ISDE subsidie

Zo ontvang je btw terug op jouw thuisbatterij

BlogZelf stroom opwekken
Lees meer over Zo ontvang je btw terug op jouw thuisbatterij

Zonnepanelen of een warmtepomp kopen met het Warmtefonds

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Zonnepanelen of een warmtepomp kopen met het Warmtefonds

Thuisbatterij kopen? Hier moet je op letten!

BlogZelf stroom opwekken
Lees meer over Thuisbatterij kopen? Hier moet je op letten!

Off grid met behulp van een thuisbatterij: onafhankelijk van het net

BlogZelf stroom opwekken
Lees meer over Off grid met behulp van een thuisbatterij: onafhankelijk van het net

Hoe de onbalansmarkt kansen biedt voor thuisbatterijen

BlogZelf stroom opwekken
Lees meer over Hoe de onbalansmarkt kansen biedt voor thuisbatterijen

Handelen in energie met thuisbatterijen? Zo werkt het!

BlogZelf stroom opwekken
Lees meer over Handelen in energie met thuisbatterijen? Zo werkt het!

Extra versterking nodig? Alles uit de kast met airco’s en zonnepanelen!

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Extra versterking nodig? Alles uit de kast met airco’s en zonnepanelen!

Verwarmen met de vertrouwde cv-ketel

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Verwarmen met de vertrouwde cv-ketel

Aangenaam kennismaken: de hybride warmtepomp

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Aangenaam kennismaken: de hybride warmtepomp

Ontvang onze nieuwsbrief