Hoppenbrouwers lanceert podcastreeks

Hoppenbrouwers Techniek lanceert een unieke verhalende podcastreeks, genaamd ‘HACK’. Deze podcastreeks vertelt het verhaal van de gedenkwaardige cyberaanval op de organisatie twee jaar geleden. Gebaseerd op het eerder verschenen boek, biedt de podcast een diepgaande kijk op de gebeurtenis, waardoor dit bijzondere verhaal toegankelijker wordt voor een breder publiek. ‘HACK’ bestaat uit zeven afleveringen en is vanaf vrijdag 1 september wekelijks om 16.00 uur te beluisteren op Spotify.

In 2021 werd Hoppenbrouwers opgeschrikt door een geraffineerde cyberaanval. In plaats van het voorval in stilte af te handelen, kozen we ervoor om openlijk te communiceren over de aanval. Dit resulteerde in veel media-aandacht en presentatie aanvragen vanuit het bedrijfsleven. Een jaar later, in 2022, verscheen het boek ‘HACK’, dat nagenoeg van uur tot uur beschreef wat de medewerkers doorgingen tijdens de aanval.
Nu, een jaar na de publicatie van het boek, hebben we besloten om het verhaal op een nieuwe manier uit te brengen. We delen ons verhaal in een nieuwe vorm via een podcastreeks, omdat cybercriminaliteit nog altijd een uiterst actueel thema is, én vanwege de continue belangstelling voor het verhaal.

Meer informatie over de podcast?

Lees hier meer en beluister de laatste afleveringen!

Een veiligere digitale toekomst

“Het is belangrijk voor ons om deze ervaring te delen en het publiek bewust te maken van de toenemende dreiging van cyberaanvallen”, vertelt algemeen directeur bij Hoppenbrouwers, Henny de Haas. “We willen mensen laten zien dat niemand immuun is voor dit soort aanvallen, maar dat er wel lessen te leren zijn uit onze reactie en de manier waarop we ermee omgingen.” Door het verhaal in audio te vertellen, wordt het toegankelijk voor een breder publiek en kunnen luisteraars een meeslepende ervaring beleven terwijl ze zich inleven in de uitdagingen waarmee de medewerkers van Hoppenbrouwers werden geconfronteerd.

Wereldwijde hack

De hack waar Hoppenbrouwers in juli 2021 mee te maken kreeg, was onderdeel van een wereldwijde aanval via het Amerikaanse softwareprogramma Kaseya. De Haas geeft aan: “We schrokken enorm toen de aanval ons overkwam op een willekeurige vrijdagavond, maar het gaf ons ook veel inzichten. Door de aanpak van de daders (Russische organisatie REvil) op wereldwijde schaal hadden we deze aanval niet kunnen voorkomen. Maar door onze uitstekende informatiebeveiliging en de grote inzet van bijna 200 medewerkers met en zonder ICT-kennis, kregen we de zaak wel in dat weekend onder controle. Hierdoor hebben we de schade tot een minimum beperkt.”

Benieuwd naar het hele verhaal?

Abonneer op ons kanaal via Spotify of Podimo!

Abonneer hier!

Ontvang onze nieuwsbrief