DOWNLOAD ONS BOEK ‘HACK’

De kans dat bedrijven te maken krijgen met een brand is 1 op de 8.000, de kans op een inbraak is 1 op de 250 en de kans op een cyberaanval bij bedrijven is 1 op de 5. Uit een recent onderzoek van ABN AMRO onder 233 bedrijven blijkt zelfs dat bijna de helft afgelopen jaar te maken had met cybercriminaliteit.

http://Boek%20'HACK'

Wij maakten zelf een hack mee en we besloten er zo open mogelijk over te zijn: als waarschuwing voor anderen en als maatschappelijk signaal over de daadwerkelijke impact van een cyberaanval. Wij hebben onze ervaringen beschreven in een boek. In ‘HACK’ vertellen we van minuut tot minuut wat ons is overkomen en waar we wel en geen invloed op hadden. Het is een verhaal voor ondernemers en ieder ander, want dit gun je niemand.

Vul je e-mailadres in en ontvang direct het e-book in je mailbox.

 •  *
0
aantal dagen offline
0
medewerkers bieden hulp
0
laptops geinfecteerd
0
euro schade

‘115 voor een gehackt bedrijf’

Met name grote bedrijven met een jaarlijkse omzet van meer dan 10 miljoen euro omzet worden geconfronteerd, maar ook bij steeds meer kleinere bedrijven is een toename van cybercriminaliteit geconstateerd. Door verregaande digitalisering wordt het aanvalsoppervlak voor criminelen namelijk steeds groter en gaan ze steeds professioneler te werk. De geopolitieke spanningen komen daar bovenop: zo leidt de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ook voor Nederlandse ondernemingen tot een verhoogd cyberrisico.

Wij werden op een vrijdagmiddag in de zomer van 2021 getroffen door een aanval van criminelen in de wereldwijde Kaseya-hack. Het softwareprogramma van Kaseya dat wij gebruiken om onze computers te beheren en te beveiligen, bleek geïnfecteerd door ransomware waardoor onze gegevens werden versleuteld. Door onze uitstekende informatiebeveiliging, ons zeer adequate handelen en de enorme inzet van een paar honderd medewerkers, wisten we in een weekend de gevolgen van de hack eronder te krijgen en waren we maandagochtend weer back in business en veilig online. Iets wat meestal twee tot drie weken kan duren voor een onderneming van ons formaat en wat vervolgens een enorme schade met zich mee kan brengen. Je bedrijf ligt plat, je hebt financiële schade (gemiddeld ca. 2% van een jaaromzet), je hebt mogelijk imagoschade en je vertrouwelijke gegevens liggen op straat.

Wat zeggen onze lezers

‘HACK’ is een verhaal voor ondernemers en ieder ander: wat ons is overkomen, gunnen we niemand. We hopen dat ook jij een les kunt trekken uit ons verhaal, we zijn dan ook erg benieuwd naar jouw mening.

Leermoment voor veel organisaties

Met veel interesse heb ik het boek gelezen over de hack bij Hoppenbrouwers. Dank voor de openheid en ben van mening dat veel organisaties hier iets van kunnen leren.

Omdat het boek mooi omschrijft wat de ervaringen zijn van een hack voor jullie organisatie, zonder op de techniek in te gaan, ga ik het zeker ook delen met mijn collega's!

Casper Sneekes
Cybersecurity boek voor iedere ondernemer

Zeer goed boek.
Mensen zouden dit prioriteit moeten geven ook in de politiek
Ze zouden een wet moeten maken schadevergoeding voor ondernemers.

Dwight
Bewustwording is de sleutel!

Het boek is beste keuze die Hoppenbrouwers kon maken om bewustwording te vergroten in de maatschappij.
Een voorbeeld voor elk ander bedrijf, instantie, ambtelijk orgaan en ieder ander.
Door openheid over een hack, waarbij de vraag nooit is “of je gehackt wordt”, maar “wanneer je gehackt” help je een ieder privé of zakelijk na te denken over zijn/haar mogelijkheden.

Ik had de eer om vooraf het boek te reviewen en las hem in een stuk uit.
Een open en eerlijk verhaal dat veel inzicht geef op de gebeurtenis, de bijbehorende emoties, de gevolgen als ook de kracht van samenwerken.
Als Cloud en Security verantwoordelijk binnen de organisatie waar ik werkzaam ben, is het boek het geen wat we aan alle medewerkers gaan communiceren en adviseren deze te downloaden om te lezen.

Wilco Alsemgeest
In één ruk uitgelezen

Wij hadden het boek al en in een ruk uitgelezen. Mooi om de saamhorigheid van Hoppenbrouwers in het boek terug te lezen en de openheid over deze Hack.

John Meulepas
Een adembenemende reconstructie van binnenuit

In één ruk uitgelezen! Gisteren ontving ik het boek bij de boekpresentatie, waarbij een interessante paneldiscussie gevoerd werd met Petra Oldengarm van Cyberveilig Nederland, Pim Takkenberg van Northwave en Piet Bel van ASML. Bij thuiskomst meteen begonnen met lezen. Een adembenemende reconstructie over de gebeurtenissen van binnenuit, vertelt door Henny de Haas & Marcel de Boer van Hoppenbrouwers.

Waarom dit boek zou je denken? Hoppenbrouwers vindt het belangrijk deze ingrijpende ervaring te delen met anderen, als waarschuwing voor de onvoorstelbare impact van een hack op een onderneming, hun medewerkers, bestuurders en klanten.

Zoals Henny tijdens deze boekpresentatie al zei: geef het boek door. Uiteraard als inspiratie, maar zeker voor de sustainability. Dat doe ik daarom aan mijn collega Liz Boeren -de Bie.

Cornee van der Hijden

Laat een review achter

 • Specificaties

  Hardcopy en e-book
  Pagina’s: 133
  ISBN-NR: 978-90-9036243-4

 • Over de auteur

  Over de Auteur: Edith van Zalinge​

  Na ruim 25 jaar als schrijvend journalist bij o.a. het ANP en Het Parool te hebben gewerkt, is Edith in 2003 als freelancer begonnen. Ze heeft voor allerlei bladen geschreven, maar vooral veel boeken gemaakt. Daarbij werkt ze vaak samen met haar collega’s van het Freelanceteam. Naast haar liefde voor het schrijven over te brengen aan anderen, geeft Edith ook schrijftrainingen. Meer informatie over Edith https://edithvanzalinge.nl/​